יום הדיאלוג
27.10.10 / 20:22
במסגרת הניסיונות להנציח את שמו של ראש ממשלת ישראל יצחק רבין, שנרצח בנובמבר 1995, התגבש הרעיון להפוך את יום הרצח ליום של דיאלוג והידברות בחברה הישראלית. מדובר ביום של שיח ציבורי ודיאלוג, בעקבות רצח רבין בין הפלגים השונים בחברה.
יום זה, אשר הפך ליום של חשבון נפש חברתי ולאומי מבקש לבחון את דמותה של המדינה ואת הערכים עליהם היא מושתתת. באירוע שנערך בשבוע החולף (רביעי,20 באוקטובר 2010) במרכז הנוער העירוני באשדוד, ושהפך כבר למסורת השתתפו כארבע מאות בני נוער מאגפי הנוער במתנ"סים, מתנועות הנוער, ממועצת הנוער העירונית, ממרכז הייעוץ "הפוך על הפוך" ומפרויקט "אחרי"-העוסק בהכנת בני נוער לשרות הצבאי.
מרכז ההדרכה של תחום הילדים והנוער הכין למוזמנים שיח מונחה ולימוד משותף בקשת רחבה של נושאים בהנחיית מדריכים מחברת "פרדס" – מרכז לחינוך ערכי. התכנים בהם עסקו במעגלי ההדברות: חוק שי דרומי (מותר לירות בפורץ המנסה להכנס לביתך או לגנוב רכוש),פרסום הספר "תורת המלך" (מסביר באילו סיטואציות מותר ואף רצוי להרוג גויים) 34% מבני הנוער בישראל בוחרים שלא להתגייס לצה"ל,במדינת ישראל רוצים "מנהיג חזק",
לדברי מזל שאלתיאל,ראש תחום ילדים ונוער ניכר היה כי נושאי הדיונים מעודדים את המשתתפים לקחת חלק בשיח הציבורי לגבי אופיה של המדינה, היחס לאחר וחיים משותפים.