מרוקו - מעצמה כלכלית אזורית

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

כלכלת מרוקו נמצאת בתנופה אדירה של פיתוח וצמיחה בזכות שילוב בין מערכת מס יעילה, מינימום הגבלות רגולטוריות ועידוד משקיעים. בנוסף, אי אפשר להתעלם מהתעשייה במדינה וממגזרי החקלאות, הטקסטיל והתיירות שמוכיחים את עצמם היטב

ממלכת מרוקו משמשת מקרה מבחן מעניין לאופן שבו מדינות לא מערביות מפתחות את הכלכלה שלהן. נכון להיום מרוקו היא מדינה בשלטון מונרכי, אך צריך לזכור שאת עצמאותה בעידן המודרני היא קיבלה מצרפת רק בשנת 1956. מאז ועד היום הספיקו בירת מרוקו רבאט והעיר הגדולה ביותר במדינה קזבלנקה להשפיע על כל האזור הצפון-מערבי של יבשת אפריקה ולשנות את מערכת היחסים עם המדינות השכנות.

מרקו מעצמה כלכלית

האמת היא שכלכלת מרוקו היא בעלת מאפיינים ליברליים ומערביים. היא הפכה להיות אחת הכלכלות החזקות ביותר באפריקה לא רק בגלל חולשת המדינות השכנות, אלא בעיקר כי היא נשענת על תעשיית הפוספטים הרווחית. מרוקו היא ספקית הפוספטים השלישית בגודלה בעולם ולפניה ברשימה נמצאות רק מעצמות-על כמו סין וארצות הברית.

חוץ מזה, מי שמכיר לעומק את מרוקו יודע שמקור ההכנסה השני בחשיבותו במדינה נובע מהעברות של כספי תושבים שעובדים בחו"ל. בעוד זה כמעט לא קורה במדינות מערביות, רבים מבעלי האזרחות יוצאים ממרוקו, מוצאים מקומות עבודה רווחיים בעולם הראשון ולאחר מכן שולחים את הכספים למשכורות.

צמיחה של 5% בשנה ופוטנציאל אדיר

יש עוד כמה מגזרים חשובים שמעניקים למרוקו את מעמדה כמובילה אזורית בענף הכלכלה. ראשית, במרוקו יש חקלאות ענפה ותנאי מזג אוויר ייחודיים. ממשלת מרוקו משלבת כיום כלים מודרניים עם שיטות מסורתיות במטרה להגדיל את התוצרת החקלאית ולאחר מכן לייצא אותה למדינות אחרות ברחבי העולם.

שנית, מרוקו נהנית מפיתוח אדיר בכל הנוגע לתעשיות הטקסטיל והתיירות. כך למשל צמחה כלכלת המדינה בקצב של 5% בין השנים 2000 עד 2007, ולפי ההערכות היא עומדת להמשיך לגדול גם בשנים הקרובות. מצד שני, האבלה במדינה עדיין גבוהה ויש חוב לאומי שמהווה נטל על הכלכלה המתפתחת.

למה משתלם לחברות להשקיע במרוקו?

כל ישראלי יודע עד כמה אטרקטיבי טיול למרוקו  אבל בהיבט הפיננסי מעניין לבדוק למה משתלם לחברות להשקיע בה. מסתבר שסביבת ההשקעות במדינה נוחה כי ההגבלות מעטות ומערכת המס יעילה. שילוב בין מינימום הגבלות רגולטוריות לבין יעילות מערכת המס מגדילה את התוצר של ממשלת מרוקו והופכת אותה למדינה יציבה מבחינה כלכלית.

לבסוף, מרוקו מעניקה תמריצים למשקיעים. אחד היעדים המפורסמים של כלכלת מרוקו הוא להשיג צמיחה מתמשכת ולעודד את הגיוון בתעשייה. כך מתכוונת ממשלת מרוקו לשמור על מעמדה הנוכחי ולהמשיך להוביל את האזור. למרות שהסכמות המוניטרית הרשמית במדינה היא של הבנק המרכזי של מרוקו, המונרכיה החוקתית מתווה את המדיניות ומתגלה כיעילה ואפקטיבית מאוד.

$(function(){setImageBanner('9eeb8ff5-b3f7-4760-b137-063d1daaef3d','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,21781,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה