טיפים למניעת פריצות בבית בעת שהייה ארוכה מחוץ לבית לקראת החגים

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

בסקר שפרסמה לאחרונה הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה), נחשף, בין היתר, כי כ-259 אלף משקי בית (10.1% מכלל משקי הבית בישראל) נפגעו במהלך השנה שקדמה לסקר מעבירת רכוש כלפי דירת המגורים או כלי הרכב העומד לרשות משק הבית. בנוסף, נמצא כי כ-6.2% מסך משקי הבית נפגעו מעבירות כלפי דירת המגורים (גנבה מדירה ו/או פריצה לדירה ללא גנבה). מספר הפריצות הגבוה ביותר מופיע דווקא בתקופות הקיץ והחגים, שבהן אזרחי ישראל יוצאים לחופשות ארוכות בארץ ובחו"ל ומותירים את בתיהם ללא השגחה.

אבנר בן אריה, מנכ"ל חב' "שמירה כהלכה" מוקד ומערכות מיגון בקבוצת 'צוות 3' מציין כי "בתקופת הקיץ והחגים עולה אחוז הפריצות לבתים בכ- 30% בהשוואה לשאר ימות השנה" ומספק טיפים פשוטים שיסייעו לכם לצאת לחופשה ולשמור על שקט נפשי. 

בקשו מגורם אחראי שיבקר בבית בזמן החופשה

הפורצים המיומנים נוהגים לקיים תצפיות ממושכות על בתים שנחשבים עבורם, פוטנציאליים לפריצה. לכן, בעת שהייה ממושכת מחוץ לבית, חשוב למנות גורם אחראי שאתם יכולים לסמוך עליו, כזה שידאג לבקר בבית, להדליק בו אורות, טלוויזיה ואפילו רדיו בכדי ליצור תחושה שהבית מאוכלס.  

טשטשו סימנים שיעידו שאינכם נמצאים בבית תקופה ארוכה

אין סממן יותר מובהק שהבית נטוש מתיבת דואר מלאה, ערימת עיתונים בכניסה לבית או גינה שצמחה פרא. לכן, בקשו מאותו גורם אחראי שיאסוף עבורכם את דברי הדואר והעיתונים בכדי שלא יצטברו. אם החופשה מתארכת למספר רב של שבועות, מומלץ להקפיד על גיזום וניקיון הגינה לפני הנסיעה. גינה מוזנחת שלא טופלה תגביר בקרב הפורצים את ההרגשה שמדובר בבית לא מאוכלס.

ודאו שהפחים מלאים

פחים ריקים לאורך זמן מהווים סממן נוסף לבית שאינו מאוכלס. אל תתביישו לבקש מאותו גורם שמיניתם כאחראי, לרוקן את האשפה שלו בפח האשפה שלכם.

איתור נקודות תורפה

בדקו מהן נקודות התורפה בבית שלכם לפני היציאה לחופשה. בין היתר, חזקו את הנעילה באמצעות מנעולים חיצוניים נוספים ודאגו לסגירה הרמטית של כל החלונות.

 

אל תדברו על היציאה שלכם לחופש ברשות הרבים

הקפידו לספר לכמה שפחות אנשים על יציאתכם לחופשה ארוכה, אין לדעת לאוזניים של מי יגיע המידע. גלו זאת רק לגורם שאותו מיניתם כאחראי ובקשו גם ממנו לא לספר שיצאתם לחופשה.

הימנעו מהותרת חפצים אישיים בצורה גלויה

טיפ זה נכון ללא כול קשר לשהייה ממושכת מחוץ לבית, חשוב לא להשאיר בטווח הראיה של חלונות הבית ציוד אישי יקר ערך שקורץ לפורצים, כגון: צרור מפתחות, תיקים, ארנקים, מכשירי סלולר ועוד.

מערכת אבטחה

אין גורם מרתיע יותר לפורצים, מאשר אבטחת הבית במערכות אבטחה מתקדמות ושירותי מוקד. הקפידו להודיע לאנשי המוקד על תאריכי החופשה שלכם ופרטי איש קשר למקרה של פריצה. כך יידעו במוקד האבטחה להגביר את הסיורים סביב ביתכם.

 

הטיפים נכתבו ע"י אבנר בן אריה, מנכ"ל מוקד ומערכות מיגון בקבוצת צוות 3.

 

$(function(){setImageBanner('68647976-d7d9-467f-aa78-83b58174f827','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,21781,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה