השף של "האוס"- מרגיש בבית באשדוד

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

דניאל ארונוב (29) מרמלה הוא השף הראשי של "האוס"- בית לאירועים באשדוד מזה כשנה וחצי. כבר מגיל 19 החל לעבוד במטבחים שונים, באולמות וגני אירועים. במשך עשור הוא מאכיל חוגגים באירועים למרות שהוא בעצמו עדיין רווק ותתפלאו, הוא לא אוכל בזמן העבודה, הוא מחכה להגיע הביתה לאוכל הבוכרי המסורתי של אמא שלו.

 מה ההבדל בין שף במסעדה לבין שף באולם אירועים?

"בעיקר כמויות הייצור והמאסיביות- עבודה יומיומית ושעות רבות. מעבר לזה האחריות על הצוות, הזמנות, קניינות ועוד".

כמה זמן אתה בתחום האוכל?

"כשהייתי חייל חיפשתי עבודה. חבר הציע לי לבוא לעבוד באיזה מטבח- הגעתי ללא ניסיון, מעולם לא אחזתי סכין ביד. התחלתי עם ארגז עגבניות, שבצבא זה שווה ערך לקילוף תפוחי אדמה. משם עבדתי באולם אירועים שהתקיימו בו ארבע אירועים גדולים מידי יום".

מתמחה בתחום מסוים?

"בעיקר בבשרים ובסלטים- עברתי הסמכה עם השנים ב"תדמור", למרות שאת הניסיון האמיתי למדתי תוך כדי עבודה במטבחים ולא, אין לי קשר לקונדיטוריה".

איך זה עובד באולם?

"אנחנו אומנם עובדים ומייצרים כמויות יחסית גדולות אבל אנחנו שמים דגש על הנראות והטעם. אחד הדגשים הוא צילחות נקי ואסתטיקה".

 בתמונה: ה"טריו" של 'האוס'. 

מנות מיוחדות/ מבוקשות?

"הדואטים"- שילוב של פילה בקר וכבד אווז וה"טריו"- מנה שכולה מורכבת משכבות: פרגית- פילו- סטייק- פילו ותפוח עץ, כבד אווז וריבת שרי- מנה יפה ומרשימה.

היצירתיות שלך באה לידי ביטוי במטבח?

"מבחינתי לקוח שמגיע לסגור אירוע ובא עם דרישות מיוחדות רק מאתגר אותי ומציב לי רף גבוה יותר. לצערי זה קורה יחסית מעט אבל בכל אירוע שכזה (קורה אחת לחודש בממוצע) בעל האירוע ניגש אליי ולחץ לי את היד מרוב שהיה מרוצה". ב"האוס" יש אירועים של כ- 250 אנשים והביקוש הבסיסי של התפריט הוא עשיר יחסית. בוודאי שיש אולמות בוטיק יוקרתיים ברחבי הארץ אבל הקהל האשדודי לא מחפש "פלצנות" בדרך כלל, אלא אוכל טעים, איכותי ומשביע".

איך הצוות?

"יש לי צוות עובדים שאין למצוא- אנחנו נמצאים יחד ארבעה אנשים במטבח ויחד איתנו עוד שלושה עובדי ניקיון. הצוות נפלא ובלעדיהם לא הייתי מצליח. אני מאוד מעריך אותם, אחד אחד. חייב לציין שבהתחלה לא התלהבתי לעבוד בהאוס. הצוות- ההנהלה והעובדים לגמרי מצדיקים את השם של המקום- "האוס". המקום הזה הוא לגמרי בית".

 מה הקטע עם הדג המרוקאי באשדוד?

"לגמרי יש ביקוש למנת דג מרוקאי חריף כמנה ראשונה באשדוד לעומת ערים ואולמות אחרים. אנחנו כאמור מתאימים את המנות לבקשת הלקוחות. "אשכנזים" לרוב מבקשים פילה סלמון כדג למנה ראשונה אבל היו גם אירועים של בני העדה הרוסית שרצו את הדג החריף".

מה בעתיד? חשבת לפתוח עסק משלך?

"בוודאי שחשבתי, אבל אני מרגיש שאני צריך לצבור עוד ניסיון וכמובן- עוד כסף".

צילום: חן בוקר  

 

 

 

$(function(){setImageBanner('47532bb5-96a0-4653-a18c-d0caefb9cedc','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,20610,'Image','');})
 
$(function(){setImageBanner('b3968fff-5204-4794-8d27-4dc380db2e8a','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,false,19242,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה