שי בנון - המיליארדר החדש מאשדוד

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

הוא בסה"כ רצה לעשות סדר במתכוני הבישול של אישתו ואז קפץ לו רעיון שהפך לחברה בשווי של 5 מיליארד דולר!
בארץ לא הבינו את הפוטנציאל אבל בעולם השקיעו בו בגדול וכיום החברה אותה ייסד ומנהל, פועלת ב־35 מדינות ומעסיקה כ־1,100 עובדים. כעת הוא רוצה לגייס עובדים בישראל

שי בנוןשי בנון בן 41 , יליד העיר אשדוד , הקים את חברת אלסטיק שפיתחה מנוע חיפוש לעסקים הבנוי בקוד פתוח היושב בענן, כמו "גוגל של קוד פתוח". לפני אלסטיק עבד בנון בכמה חברות ישראליות, ביניהן גיגהספייסס ואלביט.

את אלסטיק הקים כשנתיים לפני שיצאה לדרך: "ישבתי בבית ופיתחתי את אלסטיק ואת הקהילה מסביב". המטרה הראשונית שלו הייתה לסדר את המתכונים של אשתו, בוגרת בית ספר לבישול באנגליה.

לאחר שפיתח את המערכת הבין שיש לו משהו גדול ביד.

ב־2009 כתב את שורות הקוד הראשונות ובשלוש שנים הקים את החברה עם מייסדים נוספים.

באוקטובר הונפקה החברה בבורסה בניו יורק לפי שווי של ־2.5 מיליארד דולר  ותוך 3 חודשים שוויה הוכפל ל־5 מיליארד דולר כיום.
בנון מחזיק בנתח של 11.9% ממניות החברה, וכיום שווה יותר ממיליארד דולר.
הנפקת חברת הטכנולוגיה אלסטיק הייתה אחת ההנפקות המוצלחות ביותר של חברת טכנולוגיה בוול סטריט השנה.

בנון מתגורר היום במאונטיינוויו, קליפורניה עם אשתו ושלושת ילדיהם, ומגיע לישראל כארבע פעמים בשנה. הוא שואף לחזור להתגורר בישראל יום אחד, אולם כיום תפקידו לא באמת מאפשר לו.

המשרדים הראשיים של החברה ממוקמים בהולנד ובמאונטיין ויו, קליפורניה. לחברה יש משרדים בפריז, לונדון, טוקיו, סינגפור, ניו יורק, שיקאגו ועוד.
החברה פועלת ב־35 מדינות ומעסיקה כ־1,100 עובדים!

עם הלקוחות של אלסטיק נמנות ענקית התקשורת ספרינט, ענקית המכירות המקוונת איביי, ענקית מכירת הכרטיסים טיקטמאסטר, אפליקציית ההכרויות טינדר ואפליקציית המוניות אובר..

מה עם ישראל?

שי בנון, ממייסדי החברה והמנכ"ל של החבר, מצהיר כי  אלסטיק תגדיל במידה ניכרת את מספר עובדיה בישראל. החברה רואה בארץ יעד מרכזי להגדלת מצבת כוח האדם שלה.

"יש לנו כעת 10 עובדים בישראל וכולם עובדים איתנו כפרילאנסרים. אנחנו רוצים להקים כאן חברה בת כמו שיש לנו במדינות רבות. יכולת הפיתוח של הישראלים בקוד הפתוח גבוהה, ואנחנו פתוחים לקלוט עשרות רבות של עובדים".

"הטכנולוגיה של אלסטיק אומצה על ידי הקהילה הטכנולוגית בישראל כבר מתחילת הדרך. קהילת המפתחים בארץ הוקמה ב־2013, זמן קצר לאחר שהחברה נוסדה. כיום הקהילה הזאת ממשיכה להיות אחת הפעילות של Elasticseach, מנוע החיפוש שלנו, עם יותר מ־2,500 חברים. התוכנה שלנו נמצאת בשימוש של חברות ישראליות רבות, ביניהן חברות טכנולוגיה, שירותים פיננסיים, טלקום וחברות במגזר הציבורי, ומשולבת באפליקציות חיפוש ואבטחת מידע. אנחנו נרגשים להשקיע ולהגדיל את נוכחותנו בישראל, ומצפים להגדיל את מספר העובדים, השותפים והלקוחות".

"אנחנו מקימים עכשיו חברה בת בישראל. יש לנו היום עובדים עצמאיים בישראל (פרילאנסרים), שאינם חלק ממצבת העובדים הרשמית שלנו אך הם מבחינתי עובדים לכל דבר - מפתחים, מנהלים, יועצים ואנשי מכירות. כשערכנו מפגש מיט אפ בישראל, הגיעו אליו 2,500 איש, שמכירים אותנו מקהילת הקוד הפתוח שלנו".

בארץ לא הבינו את הפוטנציאל:

בנון מצטער שהחברה הוקמה בהולנד ולא בישראל. "רציתי להקים את החברה בארץ, אבל הבנתי כבר בתחילת הדרך שאין כאן משקיעים שרוצים להשקיע בקוד פתוח. היה קשה להם להבין איך אפשר להרוויח ממוצר שמחלקים בחינם.

אנשים פחות הבינו את הרעיון של מוצר קוד פתוח. חברים שלי, שרציתי שיעבדו איתי, אמרו 'מה אתה אדיוט? למה אתה נותן דברים בחינם?', יש קסם בפרקטיות הישראלית, אבל לפעמים היא גם מגבילה", מסביר בנון.

בעקבות זאת עברו בנון ובת זוגו לאמסטרדם, שם חברו לאורי בונס, סטיב שורמן וסיימון וילנאואר. בחברה השקיעו קרן בנצ'מרק בהיקף כולל של כ־100 מיליון דולר.

מה עושה החברה:
אלסטיק פיתחה מנוע חיפוש לעסקים הבנוי בקוד פתוח היושב בענן, כמו "גוגל של קוד פתוח". אלסטיק מבחינה בין משתמשים ללקוחות.

אלסטיק הוקמה לפני למעלה משמונה שנים כדי להביא חוויית חיפוש ידידותית למשתמש, ממש כמו במנוע חיפוש באינטרנט, לעולמות שאינם מידע תוכני קלאסי.

למשל, כשמעבירים תמונה לימין או לשמאל בטינדר, מנוע החיפוש מוצא את המועמדים המתאימים לכל אדם.
באובר מחברת התוכנה בין נהגים לנוסעים, ובתוך אתר מתכונים אפשר לחפש מתכון מסוים. "אובר גם משתמשת בטכנולוגיה שלנו לשימוש פנימי של החברה כדי לסנכרן בין מרכזי המידע שלה ולמנוע מהאפליקציה מליפול.

היום, כשאתם מחפשים בתוך אתר ויקיפדיה, כנראה אתם מחפשים במנוע חיפוש של אלסטיק.
מאץ' בטינדר? מנוע החיפוש של אלסטיק חיבר בין הצדדים.
מצאתם מונית באובר? אלסטיק מצאה אותו עבורכם.
חיפשתם שיר בספוטיפיי? כן, זו אלסטיק שאיתרה אותו מבין מיליוני השירים במאגר.

אלפי ארגונים נוספים נעזרים בחיפוש של אלסטיק בתוך הארגון, וכנראה שתתקשו להעביר שבוע בלי שהיא תיגע בחייכם בדרך זו או אחרת, מבלי שתדעו זאת.

בניון מסביר על הימושים האפשרים במערכת שפיתח:
"אחד מתרחישי השימוש המובילים שלנו הוא ל-Logging. הכוונה היא שחברות מתעדות, או עושות 'לוג', של אירועים שקורים למערכת המחשוב שלהן, למשל את מהירות הפעולה של השרתים, הודעות שגיאה וכדומה. אנחנו מאפשרים תיעוד של המידע הזה וחיפוש בו. זה כמובן שווה כסף כי אני יכול לאתר תקלות מראש.

"כאשר נכנסנו לתחום הזה פעלה בו חברה אחת בשם ספלאנק (Splunk), אבל החיפוש שלה לא היה ידידותי ובעיקר לא היה מהיר. וכך הפכנו לתחרות משמעותית לספלאנק, למרות שלא הוקמנו דווקא כדי לפתור את הבעיה הזו.

"עוד תרחיש שימוש במוצר הוא אבטחת מידע. כאשר מישהו מנסה לפרוץ למערכת שלך, לעיתים קרובות הוא ישאיר עקבות, ואם אנחנו מתעדים את כל העקבות האפשריים של פריצה, אפשר לזהות פריצה מראש, או להבין מה דרגת החשיפה.

"עיתון הגרדיאן משתמש באלסטיק כדי לאפשר חיפוש בארכיון שלהם, אך הם גם משתמשים בו בתרחיש ה-Logging, כשהם מתעדים כניסות לכתבות כדי להבין אילו כתבות מצליחות יותר. כך הם גילו כי הכתבות שלהם מתקדמות טוב יותר באמצעות פייסבוק מאשר בטוויטר".

מה היה  לפני אלסטיק?

בתחום החיפוש באינטרנט היה קיים רק גוגל וחברות שהתמחו בחיפוש מידע בתוך ארגונים, אבל החיפוש היה איטי יותר ומסורבל יותר. אליסטיק מאפשרת חיפוש במידע הארגוני, באמצעות תיבת חיפוש. זו חוויית החיפוש שגוגל חינכה אותנו לצפות לה, לטוב ולרע.

גישת הקוד פתוח:
הגישה של אלסטיק היא גישת קוד פתוח, ובנון מאמין בגישה הזו מעומק ליבו. עם השנים הוא הקים סביב המוצר שלו לא רק חברה של 1,100 עובדים אלא קהילת מפתחים ומשתמשים תוססת, וזה היה כנראה אחד מסודות ההצלחה של החברה לאורך חייה, וגם אחד מסודות הנפקתה המוצלחת.

כעת המשימה העיקרית שלו היא להוכיח כי מודל הקוד הפתוח יכול גם להוביל את החברה לרווחיות.

לחברה יש יותר מ־3.5 מיליון הורדות, אבל הרבה פחות לקוחות משלמים, ויותר מ־100 אלף חברי קהילה. "אנחנו נותנים את מנוע החיפוש לכל אחד, אבל ארגונים שרוצים שירותים נוספים משלמים על שירותי אבטחה או ניהול".

שווים הרבה אבל עדין לא מרוויחים:

אלסטיק אינה רווחית. החברה הפסידה 52.7 מיליון דולר ב־2018, והכנסותיה הגיעו ל־160 מיליון דולר. שנה לפני כן הפסידה 52 מיליון דולר לעומת הכנסות של 88 מיליון דולר. ההנפקה ושווי החברה מייצגים את הציפיות הגבוהות של המשקיעים ומכך שמנבאים לה עתיד מזהיר.

$(function(){setImageBanner('c784aeeb-c26a-4849-8767-504082b62d54','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,20610,'Image','');})
 
$(function(){setImageBanner('4be7053e-18de-4878-bdfd-bbe100127f55','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,false,19242,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה