למרות הסכנות הבריאותיות, עיריית אשדוד לא מחליפה את ארגזי החול בגני הילדים


להאזנה לתוכן:

מסתבר שבאשדוד לא החליפו את החולות בגני הילדים כבר שנים, למרות ההוראות של משרד הבריאות להחליף פעמים בשנה - אי החלפתם עלול להביא לתברואה לקויה ולהתפרצות מחלות קשות. במקביל מדווחים ההורים באשדוד על התקפת יתושים על ילדים בגני הילדים בעיר. ההורים טוענים כי הדבר נובע מאי החלפת החולות בארגזי החול, מה שמסכן את בריאות הילדים. חברת המועצה, הלן גלבר, מבקשת מראש העיר לטפל בנושא. הורים מתלוננים שלא מתייחסים לתלונותיהם בנושא.
(התמונות שבכתבה נשלחו ע"י הורים לילדים בעיר).
תגובת העירייה - אין כל ודאות שהבעיה בחולות הגן. אנו נערכים לטפל בנושא החולות.

מספר הורים לילדי הגנים ברחבי העיר פנו לאשדוד נט בתלונות כי ארגזי החול אינם מוחלפים והדבר מהווה סכנה לבריאותם.

אחת האימהות מספרת לאשדוד נט:

"אני אימא לילד שלומד בצמח א באשדוד. מתחילת השנה כל ילדי הגן עקוצים.

עיריית אשדוד לא מטפלת בנושא למרות שכבר נשלחו פקסים ומיילים. לכל ההורים יש תמונות של העקיצות של ילדיהם. 

מבדיקה שערכנו עם מספר גננות בעיר (שבקשו לא להזדהות) הן מספרות שאכן במשך שנים לא החליפו את החולות בגן שלהם והתשובות שהן קיבלו - מחסור בתקציב.

-

פרופ' שי אשכנזי, מומחה למחלות זיהומיות לרפואת ילדים מסביר את הסכנות:

"ישנם סוגים רבים של זיהומים שעלולים להיגרם בעקבות משחק בארגז חול מזוהם.

ישנם זיהומים בדרכי העיכול, שנגרמים כתוצאה מחיידקים צואתיים המופרשים בחול.

חיידקים כגון סלמונלה וקולי צואתי עלולים לגרום לשלשולים, הקאות וחום.

מחוללים נוספים לזיהום בדרכי העיכול עלולים להיום טפילי מעיים, כגון ג'יארדיה, תולעת הגורמת לשלשול ממושך, להפרעה בספיגה ולאי עלייה במשקל או להפרעה בגדילה.

טפיל נוסף הוא אוקסיאוריס שגורם לגרד קשה בפי הטבעת ובכך לפצעים ולחוסר שינה, ובקרב בנות עלול להגיע גם לוואגינה".

סוג נוסף של זיהום שעליו מצביע פרופ' אשכנזי הוא זיהום בדרכי הנשימה. "צואת בעלי חיים, בעיקר חתולים, עלולה לגרום למחלת הטוקסופלזמה, הגורמת לחום של עד שבוע, לזיהום בדרכי הנשימה העליונות ולקשרי לימפה מוגדלים בצוואר, דלקת שקדים ולוע.

זיהומים שעלולים להיגרם לעור בשל המגע עם החול המזוהם?
"אם החול מזוהם הרי שהילד נמצא גם בסיכון לגירויים בעור, כמו אודם, גרד, דלקת וזיהום מקומי, דבר שאף עלול להצריך טיפול באנטיביוטיקה. גם כינת הראש, שבאופן עקרוני עוברת בדרך כלל מראש לראש, יכולה לשרוד זמן קצר בחול ולגרום להידבקות. וכמובן שהילד עלול לסבול מעקיצות של פרעושים וקרציות. אלו אמנם מעדיפים את גופן של החיות, אך בהחלט ישנם מקרים שהם עוקצים גם בני אדם".

חברת האופוזיציה, הלן גלבר פנתה לראש העיר במכתב בנושא:

"בימים אלו פונים אליי הורים רבים ממספר גני ילדים ברחבי העיר וטוענים כי ילדיהם מגיעים לבית עם עקיצות כתוצאה מאי החלפת חול בארגזי החול שבגנים .

כידוע, החול משמש מקום משחק בגני הילדים ועלול להזדהם מהפרשותיהם ומהפרשות בעלי חיים כמו חתולים וכלבים הנכנסים לגנים לאחר שעות הפעילות .

המגע הישיר של הילדים על החול המזוהם עלול לגרום להדבקה במחלות קשות כגון: דלקות עיניים, גרון , מחלות עור זיהומיות , אוזניים , מחלות מעיים ועוד... ומי כמוך כרופא מבין טוב יותר בנושא זה

בנוסף החול המלוכלך היינו מקור משיכה והתרבות ומשיכה לזבובים ולחרקים שגם הם מעבירים זיהומים ומחלות .

לאור החשיבות בשמירה על בריאות ילדינו ועל סביבה בריאה ונקייה לילדנו , פניתי למנהלת האגף על מנת להתעדכן ולברר האם החול בארגזי המשחקים שבגני הילדים מוחלף  , לדאבוני ולצערי תשובתה הייתה " אין החלפת חול באף גן בארץ בכל הגנים מוסיפים חול נקי מידי שנה...."

אני רואה חשיבות רבה לקיים את ההנחיות המקצועיות ומחייבות של משרד הבריאות, האחריות על בריאות הילדים  וביטחונם חלה על הרשות המקומית בכלל ועליך כראש העיר בפרט ולכן יש לשמור ולפעול באדיקות ובקנאות על הנחיות משרד הבריאות שהרי בריאות ילדנו חייב להיות בראש מעייננו.

לאור החשיבות אבקש לעלות את הנושא לסדר יום המועצה"

הוראות משרד הבריאות בנושא:

הנחיות משרד הבריאות הן כי יש לכסות את ארגז החול בברזנט או בפלסטיק עמיד בתום יום העבודה, ולהתקין אמצעים לחיבור הכיסוי בדפנות הארגז.

יש להחליף את החול לפחות פעמיים בשנה.

גדרות המוסדות יבנו באופן שלא יאפשר חדירת בעלי חיים משוטטים

תגובת הערייה:

ממינהל החינוך נמסר כי בעיית העקיצות נבדקת הן על ידי מחלקת תברואה והן על ידי מחלקת הגנים ואין כל ודאות שהבעיה בחולות הגן.

מקור העקיצות אינו מהחולות אלא מיתושים הפועלים כידוע בתנאי סביבה של מים עומדים ונמצא שבחצר הגן ניקוו מים באחד הצמיגים וליד צמחי הגן.

על אף האמור, אנו נערכים לפעילות ניקוי החולות באופן מקצועי, ובמספר הגנים שימצא בהם הכרח תברואתי נבצע גם ריסוס.

בגן צמח א' היתה התייחסות נקודתית לנושא, בוצעו פעולות לאיתור הסיבה לעקיצות וגם שם לא נקשרו החולות לסיבת העקיצות. למרות זאת הוחלף החול בארגז המשחקים.

הסייעות הונחו כיצד לפעול ולהקפיד שלא יימצאו שלוליות מים בחצר הגן.

מחלקת גני הילדים פועלת בכל דרך על מנת להבטיח את בריאות הילדים וככל שיש תלונות הן מטופלות בהקדם.


 
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('63859e3e-1369-4e8c-a78d-74aaa97a7191','/dyncontent/2017/6/5/ddc064ee-648d-4ba4-ad6e-72da51a98ff7.jpg',1808,'אייטם לוח אשדוד נט 525*60',525,78,true,18157,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('63859e3e-1369-4e8c-a78d-74aaa97a7191','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,true,18157,'Image','');},15]]);})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה