יותר מ-120 עיריות מבקשות לייקר הארנונה - מה עם אשדוד?
07.10.14 / 09:05
למשרד הפנים הוגשו לא פחות מ-120 בקשות של רשויות מקומיות המבקשות העלאה חריגה בארנונה. העלאה חריגה היא העלאה שמעבר לעליית המדד, ומצריכה אישור מיוחד של משרד הפנים
מבדיקת איגוד לשכות המסחר עולה כי הציבור הרחב והמגזר העסקי עלולים לשלם בשנת 2015 כ-183 מיליון שקל תוספת חריגה לארנונה, וזאת אם שרי הפנים והאוצר יאשרו את הבקשות של הרשויות המקומיות להעלאת ארנונה. זאת למרות שבשנה הבאה תעמוד הארנונה הארצית על שיא של 21.4 מיליארד שקל בעקבות תוספת ההעלאה הקבועה בחוק שתעמוד בשנה הבאה על תוספת של 0.75% - כך חשף השבוע האתר גלובס.
על-פי הנוסחה הקבועה בחוק הארנונה מתעדכנת מדי שנה. מחצית מההתייקרות נובעת משיעור עליית המדד ומחצית מההתייקרות נובעת ממדד השכר במגזר הציבורי. מבדיקת איגוד לשכות המסחר עולה כי למרות שבשנה הבאה תעמוד הארנונה על שיא של 21.4 מיליארד שקל, מעל ל-120 רשויות מקומיות הגישו למשרד הפנים בקשות לגביית ארנונה חריגה לשנת 2015, בשיעורים שבין 3%-10% בסכום המצטבר לכ-183 מיליון שקל.
עוד עולה מהבדיקה כי 27 רשויות לא הסתפקו בבקשות להעלאה חריגה שהגישו בשנת 2014 והגישו בקשות שכאלה גם לקראת שנת 2015. בין הרשויות שהגישו בקשות מדי שנה, בשנתיים האחרונות נמצאות עיריות תל-אביב (שחזרה בה מהבקשה בעקבות מבצע צוק איתן), חיפה, באר-שבע, חולון, טבריה וכפר-סבא.
ומה עם אשדוד?
באשדוד לא רק שלא הגישו בקשה להעלאה חריגה בארנונה אלה שאף ביקשו להקל בארנונה המשולמת על ידי עסקים. מקופת העירייה יגרעו בעקבות מהלך שכזה כ-1.5 מיליון שקלים, אך בעירייה מקווים שהמהלך יסייע לבעלי עסקים בעיר מבחינה כלכלית ואף ימשוך עסקים נוספים לעיר.
לפני כשנה דיווחנו כי בדיקה שנערכה העלאתה כי באשדוד תעריף הארנונה למגורים ועסקים הוא מהנמוכים בארץ.
נקודה נוספת וחשובה – בחמש שנים האחרונות היקף הפיתוח וההשקעות בכל תחומי החיים של התושב בנוסף לבניית פארק אשדוד ים ,טיילת ספורט המשכן לאומנויות הבמה,איכות סביבה ושיקום נחל לכיש ועוד פרויקטים רבים גדולים גם בחינוך וכל זאת נעשה ללא הגדלה של תעריפי הארנונה והעמסה כלכלית על התושב.
להוציא את סביון וכפר שמריהו ( מועצות קטטנות ) אשדוד, מבין 18 הרשויות הגדולות בכתבה מדורגת במקום אחד לפני סוגרת הטבלה טבריה עם תעריף הארנונה הנמוך ביותר ( ראשל"צ מדורגת גבוה גבוה )