תגובת העירייה - מדוע מבקשים לבצע הרחבת דירות כוללת ברובע ז' בלבד


להאזנה לתוכן:

הועדה מקומית לתכנון ובניה באשדוד צפויה לדון ביום שלישי הקרוב  בבקשה חסרת תקדים בעיר אשדוד - תוספת גורפת של זכויות בניה לרובע שלם, שתכלול: תוספת מרפסות, חדרים על הגג, דיורית או יחידה מסחרית בקומת העמודים ושינוי גבולות בנייני מגורים.

מה שיאפשר להרחיב כ-2444 יחידות דיור ברובע. בנוסף התוכנית לא דורשת תוספת תשתיות למרות שמדובר בתוספת של אלפי מטרים לרובע.
פנינו בשבוע שעבר לקבל את תגובת העירייה (מדוע תוספת זכויות הבניה מתבצעת רק ברובע ז'? מדוע ברובעים נוספים לא מבוצע מהלך שכזה שיאפשר לבעלי דירות להרחיב אותן? ושאלות נוספות) התגובה המלאה הגיעה היום ואנו מפרסמים אותה במלואה

חברי מועצת העיר אשדוד מטעם יהדות התורה

ביום חמישי שעבר פרסמנו כאן את הכתבה -  "לחרדים בלבד: החרדים במועצה מעלים להצבעה - תוכנית להרחבת כל הדירות ברובע ז' " - לכתבה המלאה לחצו כאן.

נושא הכתבה -  סדר היום של ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעיריית אשדוד אשר תתקיים בתאריך 2.1.18:
חברי הועדה מתבקשים לאשר תוספת גורפת של זכויות בניה לכל הדירות הקיימות ברובע, זאת עד ל160 מ"ר, בנוסף תתאפשר בניית ממ"ד, בנייה בקומת העמודי, מרפסות סוכה ומרפסות רגילות ושינוי קווי בניין. מדובר בזכויות שיוענקו כאמור לכל הדירות הקיימות ברובע, כ-2444 יחידות דיור.

השאלות לדובר העירייה:

  1. האם הענקת זכויות בניה בהיקף כל כך גדול לרובע שלם, נעשה בעבר באשדוד?
  2. מדוע תוספת זכויות הבניה מתבצעת רק ברובע ז'? מדוע ברובעים נוספים לא מבוצע מהלך שכזה שיאפשר לבעלי דירות להרחיב אותן?
  3. האם חברי הועדה מהמגזר החרדי שמתגוררים ברובע, יוכלו להצביע על התוכנית? האם אין בכך ניגוד עניינים?
  4. מדוע לאשר באופן גורף תוספת יחידות דיור לכל הרובע? מדוע לא לדון בכל תוכנית שתוגש ולאפשר בקרה על הבניה?
  5. האם התוכנית לא תוביל לצפיפות גבוהה מאוד ברובע? תוספת בטון וסגירת מעברים בין בנייני מגורים? האם אין בכך פגיעה באיכות חיי התושבים?

אשמח לקבל התייחסות עיריית אשדוד. ידיעה בנידון תעלה באתר אשדוד נט.

תגובת העירייה להחלטה

ראשית, יש לברך על כך שהועדה המקומית לתכנון ובניה – אשדוד, כמוסד תכנון, קשובה לצרכי התכנון של העיר ומאידך נוהגת בשקיפות מלאה ומשתפת את הציבור בכך ששבוע ימים קודם לדיון היא מפרסמת את סדר יומה באתר העירוני של עיריית אשדוד.

כך למשל, כאשר התברר כי ברובע י"ז קיים חוסר שוויוניות בזכויות הבניה במגרשים המיועדים לבתים צמודי קרקע, ייזמה עיריית אשדוד תכנית המוסיפה זכויות בניה ברובע כולו, לצרכי הרחבת בתים צמודי קרקע. כך גם ברובעים הוותיקים א', ב', ג', ה', ו' במסגרת תכניות האב להתחדשות עירונית הנמצאים כבר בהליכי תכנון, וכך גם בתכנית הרחבה המוצעת ברובע ח'. משמעות הדבר היא שתכנון ייעודי לרובע מסוים נעשה כדבר שבשגרת העבודה, ולא רק שתכנית זו אינה "מיוחדת" לרובע ז' אלא שיחד עם רובע ח' הם ה"אחרונים בתור" להשמת התכנית.

תכנית מתאר מס' 603-0595660 שכותרתה "רובע ז' - תוספת  שטחי בניה לדירות קיימות", עוסקת במתחמי בניה ברובע המאופיין באוכלוסייה חרדית ובמשפחות מרובות ילדים, ומטרתה לאפשר הרחבת יחידות דיור קיימות עד ל-160 מ"ר, בתוספת שטחי ממ"דים, מרפסות ו"מרפסות סוכה". הוספת שטחי הבניה תתרום לשיפור רווחת הדיור של אוכלוסיית הרובע כפי שנעשה ברבעים אחרים כאמור לעיל. יש לזכור כי אין מדובר בתוספת יחידות דיור, אלא בזכויות הרחבה לדירות קיימות בלבד, תוך שהתכנית כוללת מנגנוני בקרה באופן המבטיח שמירה על אופן ניצול זכויות ההרחבה ושמירה על קווי בנין נאותים והכל במסגרת התכנון המפורט. עוד יודגש כי מדובר בתכנית כוללת לרובע וכל בקשה לשינוי כאמור מחייבת הגשת תכנית פרטנית לקבלת היתרים כדין.

שאלת ניגוד העניינים לא נוגעת בדיון על נושא כללי הנוגע בציבור שלם גם אם לכאורה ייתכן ותהיה לו השפעה פרטית על חבר מועצה כזה או אחר. נושאים כמו ארנונה, היטלים, תכניות מתאר וכיו"ב, הם דוגמא לנושאים בעלי השלכה על כל תושבי הרשות וחברי מועצה דנים בהם הגם שיש להם השפעה פרטית עליהם. לעניין זה, מדובר בתכנית מתארית שעיריית אשדוד, באמצעות הועדה המקומית, היא יוזמתה ולפיכך, בהתאם לעמדת יועמ"ש הועדה המקומית, לא יראו חבר מועצה מוסד תכנון כמצוי במצב של ניגוד עניינים רק בשל כך בלבד שהוא מביא בחשבון גם את ענייני האוכלוסייה שהוא נציגה במוסד התכנון, במסגרת דיון על תכנית שיוזמת העירייה בנוגע לרובע שלם.

לסיום, התכנית להרחבת דיור קיים אינה מיוחדת רק לרובע ז' אלא היא תכנית עירונית הנכונה לכל הרבעים בהתאם לצרכי התכנון של העיר.

התכנית מתקיימת כבר בכמה רבעים ועתה מגיעה לרובעים ח' ו-ז'. התכנית עוסקת בהרחבת דיור קיימות ולא בתוספת דירות חדשות. התכנית הינה כוללנית שבאה להסדיר את התכנון הרבעי וכל בקשה תידון לגופו של עניין ותידרש להיתרים ספציפיים. והכל כמובן במסגרת תכנית כוללת וראיה רחבה המאפשרות בניה מושכלת ונכונה תוך הבטחת השמירה על קיום מדיניות התכנון העירונית הכוללת.

 

 

 
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('8e7d9fb4-80f7-4f94-9378-134e889f5a76','/dyncontent/2017/6/5/ddc064ee-648d-4ba4-ad6e-72da51a98ff7.jpg',1808,'אייטם לוח אשדוד נט 525*60',525,78,true,18157,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('8e7d9fb4-80f7-4f94-9378-134e889f5a76','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,true,18157,'Image','');},15]]);})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה