אין לחץ, יש מחמאות: אגף החירום בעיריית אשדוד ממשיך להתנהל בשגרה למרות ההסלמה בדרום
14.12.17 / 10:04
התותחים רועמים בדרום- הקב"ט העירוני אריה איטח הורה לצוותי הביטחון להגביר עירנות. בביקורת מוכנות לשעת חירום שערך הג"א קיבלה העירייה ציון 99.2
נוקטים במשנה זהירות: בעיריית אשדוד אין אמנם היערכות מיוחדת בעקבות ההסלמה במצב הביטחוני, אך צוותי הביטחון העירוני התבקשו להגביר עירנות ולהקפיד על נשיאת שכפ"ץ, קסדה ואפוד בניידת. "כרגע הכל מתנהל על מי מנוחות", אומר קב"ט העירייה אריה איטח. "בשלב הזה תדרכנו לעירנות את בעלי התפקידים. כל המכלולים מעודכנים כשיש התרחשויות בעוטף עזה ובאשקלון, והם יודעים אם יש לכך השפעה עלינו או לא".
לאחר שנשיא ארצות הברית דונאלד טראמפ הצהיר על הכרה בירושלים כבירת ישראל התגברה המתיחות באזור הדרום. בסוף השבוע שוגרו ארבע רקטות לעבר שדרות, שתיים מהן נפלו בשכונת מגורים. ביום שני השבוע, כחצי שעה לקראת חצות, נשמעה אזעקה באשקלון וביישובי הסביבה. רקטה ששוגרה מהרצועה יורטה על ידי מערכת כיפת ברזל. למרות ההסלמה, העירייה לא קיבלה הנחיות מיוחדות ממרכז השלטון המקומי, המשטרה או פיקוד העורף. "אפילו באזורים שנפלו בהם טילים, התושבים מתבקשים להמשיך בשגרה", מסביר איטח.
לדבריו, העיר מחולקת לשישה אזורים, בהם נעות ניידות הביטחון העירוני. "על פי תוכנית העבודה הן צריכות בבוקר לפטרל סביב בתי ספר והגנים, בצהריים סביב הצהרונים ובלילה באזורי הבילוי ובקרבת אולמות השמחה", מסביר איטח. "בשעת חירום המערכת משנה את הייעוד שלה, והיא עסוקה במתן תגובה בזירה. בשלב זה תדרכתי שהניידות יהיו בעירנות מוגברת ושהעובדים יישאו ציוד מגן. במקרה של אזעקה כולם רצים לזירה".
השבוע פרסם הג"א (הגנה אזרחית) את דוח מוכנות הרשות המקומית לחירום לשנת 2017. מטרת הביקורת שבוצעה בשבוע שעבר הייתה להעריך את כשירותה ומוכנותה של העירייה במצבי חירום בתחום ההתגוננות האזרחית ולפרסם המלצות לשיפור בהתאם. העירייה קיבלה ציון מסכם של 99.2. לפי כותבי הדוח, את הליקויים שנמצאו ניתן לתקן תוך חודש. בין הליקויים שעלו בדוח בלטה היערכות חלקית של המוסדות לאוכלוסיות מיוחדות. על פי הדוח, לא בוצעו הדרכות למוגנות בחירום באותם מוסדות ובוצע רק מיפוי חלקי של האוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים.
לפי הדוח ברחבי העיר ישנם 66 מקלטים ציבוריים, 63 מהם מוכנים לשימוש בחירום. "ישנם שלושה מקלטים פסולים הנמצאים ברובע ב' וברובע א'", מסביר איטח. "הם לא ראויים לשימוש וצריך להרוס אותם. מדובר במקלטים בני יותר מ־60 שנה".
אז מה יעשו התושבים שאין להם מקלט בקרבת הבית?
"כרגע באזורים הללו בונים ממ"דים במסגרת פרויקטים של תמ"א 38, אך כקב"ט העירייה אני לא ממליץ לרוץ למקלט, שלוקח יותר מ־45 שניות להגיע אליו.
הכתבה המלאה ביום שישי בידיעות אשדוד