כוחות מחודשים לניהול המוזיקלי של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד
06.08.15 / 10:52
תייסיר אליאס ומיכאל וולפה מצטרפים לניהול המוזיקלי של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד. מנכ"ל התזמורת האנדלוסית, יעקב בן סימון: "הצטרפותם של השניים לצוות הניהול המוסיקלי נועדה לחזק ולקדם את התזמורת. אין לי ספק שהשילוב שלהם עם הצוות המקצועי הקיים יביא את התזמורת להישגים נוספים ולשיאים חדשים"
פרופ' תייסיר אליאס ופרופ' מיכאל וולפה, מבכירי המוסיקולוגים בארץ, מצטרפים בימים אלה אל הצוות המקצועי ולצוות הניהול המוסיקלי של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד. הצטרפותם היא חלק ממגמה מתמשכת של התקדמות מקצועית של התזמורת בעולם המוסיקה הקלאסית בכלל והאנדלוסית בפרט בארץ ובעולם. וולפה ואליאס יתמקדו בעבודה עם הנגנים, המנצחים, והמעבדים. תוך כוונה לקדם ולשפר את עבודת התזמורת.
לדברי יעקב בן סימון מנכ"ל התזמורת, "אנו מאתגרים עצמנו כל פעם מחדש ובוחרים לעשות זאת עם הטובים ביותר. אנחנו לא חוששים להתמודד עם פרוייקטים מוסיקליים מורכבים ומרתקים, והצטרפותם של השניים לצוות הניהול המוסיקלי נועדה לחזק ולקדם את התזמורת. אין לי ספק שהשילוב שלהם עם הצוות המקצועי הקיים: היועץ המוסיקלי יורם אזולאי, הפייטן והיועץ מני כהן והמנצחת סיוון אלבו-בן חור יביא את התזמורת להישגים נוספים ולשיאים חדשים".
לדברי מיכאל וולפה "אני שמח להיות שותף לקידומה של אלטרנטיבה תרבותית הכרחית בתוך הפסיפס הגדול הנקרא תרבות ישראלית. אני שמח ששותפי תייסיר אליאס, אחד החשובים והמובילים בתחום, יהיה לנו לעזר רב. הגיע הזמן שנבין שהתרבות הישראלית על שלל גווניה שייכת לכולנו, וכולנו מחויבים להטות שכם, כדי לקדם אותה, אני מודה על האמון שניתן לי ועל ההזדמנות לתרום לתרבות האנדלוסית ולתרבות המזרח".
צילום מיכאל וולפה: רפי דלויה
לדברי תייסיר אליאס "היה לי העונג והכבוד לשתף פעולה עם התזמורת האנדלוסית הישראלית – אשדוד בעבר הלא רחוק כסולן בעוד ובכינור, בסדרות קונצרטים שונות, ומאז נרקם בינינו רומן מוסיקלי ואנושי עמוק ומיוחד במינו. בכוונתי לתמוך בתזמורת ולהשקיע את מלוא הידע והניסיון שלנו כדי לנסוק יחד אתה לרמה אומנותית גבוהה ביותר, תוך שמירה על הגחלת של המוסיקה האנדלוסית האיכותית ופיתוחה באופן עמוק מחד, ומתן ביטוי לסגנונות ולרבדים אחרים מאידך. יותר מכל הייתי רוצה שהתזמורת תהווה מעין "כור היתוך" מוסיקלי, תרבותי, חברתי אמתי, ותהווה מודל מיוחד במינו לקיום משותף ברמות ובאופנים שונים".
פרופ' תייסיר אליאס, בן 55, תושב שפרעם הוא מרצה, מלחין, מנצח, ונגן עוד וכינור. אליאס היה מייסדה של התזמורת הראשונה למוסיקה ערבית קלאסית בישראל ומנצחה, ושל החוג החוג למוסיקה מזרחית באקדמיה למוסיקה בירושלים.בעברו ניהל את מחלקת המוסיקה בקול ישראל בערבית. אליאס נחשב כיום לאחד האמנים המובילים במוסיקה הערבית, ונמנה על המוסיקאים הבולטים בעולם בימינו. הוא נכלל במהדורה ה- 21 של Who's Who in the World; וכן נכלל ב- Outstanding Intellectuals of the 21st Century" של ה- IBA.
ב-2008 זכה אליאס בפרס פרנק פלג על פעילות מרשימה ביותר מטעם שרת התרבות בישראל. ובפרס וורט היוקרתי על ביצוע מצטיין בגרמניה.
צילום תייסיר אליאס: שמוליק בלמס
פרופ' מיכאל וולפה, בן 55, מוזיקאי יוצר ואיש חינוך, חבר קיבוץ שדה בוקר מזה למעלה משלושים שנה. למד קומפוזיציה באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ובאוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה. השלים עבודת דוקטוראט במוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. מרצה בחוג לקומפוזיציה וניצוח באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, ומלמד במספר בתי ספר ומוסדות חנוך בירושלים וברמת הנגב. וולפה שימש כמנהלם האמנותי של מספר מיזמים, ביניהם חג המוזיקה הישראלית, ופסטיבל דיאלוגים מוזיקאליים בלונדון, והוא מייסדו ומנהלו האמנותי של פסטיבל 'צלילים במדבר'. יצירתו של וולפה משתרעת על פני ז'אנרים מגוונים: מחזור הפואמות הסימפוניות 'שירים על ארץ'.
וולפה זכה בפרס אקו"ם על מפעל חיים בשנת 2009 ובפרס רוזנבלום לאמנויות הבמה של עיריית תל-אביב בשנת 2010 עבור מכלול עבודתו כמפיק אמנותי וכיוצר. בשנת 2014 זכה בשנית בפרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים. כמנצח מתמקד וולפה בעבודה חינוכית עם הרכבי נוער וסטודנטים באקדמיה ומחוצה לה, ובמיזמים רב תחומיים המשלבים תזמורת סימפונית עם הרכבים אתניים והרכבי רוק, שבהם שיתף פעולה עם ברי סחרוף, אסף אבידן, קורין אלאל, אביתר בנאי ואחרים