קונצרט סיום חגיגי לסדרת מופעי הפיוט ''חמישי בקשות''

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

זו השנה הראשונה, שבמקביל לשירת הבקשות המתקיימת בבתי כנסת באשדוד והפכה כבר מסורת, התקיימו 20 קונצרטים של שירת הבקשות מדי יום חמישי בערב באודיטוריום מונארט. הקונצרטים התקיימו במטרה לאפשר לאלו המתקשים להגיע לבתי הכנסת בשעה ארבע לפנות בוקר ובשעה 21:00 בערב שבת, או לאלו שאינם גרים בקרבת מקום, לחוות וליהנות מהמסורת התרבותית

אנסמבל הפייטנים הישראלי עם אברהם אבי אדרי | צילום: מייק אדרי

הקונצרט האחרון - ה-20 במספר, פרשת "ויקרא"- שבת 'זכור', התקיים בחמישי האחרון באווירה חגיגית בביצוע מחרוזות פיוטים בנושא סיפור מגילת אסתר, ללחנים מתוך האלא האנדלוסית וכיוון שרק בדת היהודית יש עניין של ציווי לשמוח, הפייטנים המכובדים חבשו כובעים שונים באווירת חג הפורים.

לקונצרט המרגש הגיעו נשים וגברים גם יחד, עם ילדיהם ונכדיהם ולמרבה ההפתעה, אף הגיעו לאשדוד מהעיר כרמיאל הרחוקה. כל האורחים המשתתפים קיבלו בכניסה ספרון ובו כל הפיוטים ששרו על הבמה, כבכל שבוע.

סביב שולחן אדום ומרובע, ישובים תשעה פייטנים ובראשם אברהם אבי אדרי, וכיאה לשירת קודש, מלווים בשני נגנים אנדלוסיים שניגנו ב-עוד ובכינור, הנעימו את הפיוטים וליוו את הקול המסתלסל והחודר של הפייטנים, הכי קרוב שניתן לאווירת בית הכנסת, בהרגשה אינטימית ונעימה.

כל פייטן בתורו שר בית והוסיף את ההטעמה האישית שלו והקהל כולו פייט ושר ויחד איתם, חלקם אף ידעו את הפיוטים בעל פה מהבית בו גדלו.

מוטי מלכא והפייטנים | צילום: מייק אדרי

מוטי מלכא, יו"ר המרכז לתרבות האנדלוסית ולפיוט בישראל אמר: "בחלומי ידעתי מה אני רוצה שיהיה ואני כל כך שמח ומודה לכל אחד ואחד, ששמו, כישרונו והידע שרכש באו לידי ביטוי על הבמה, בביצועים נפלאים ומרגשים וכמובן בראשם לאברהם אבי אדרי היקר."

"אני מסתכל עליכם וזוכר כשבאתי עם השיגעון הזה" – פנה מלכא לקהל וסיפר: "בקונצרט הראשון היו 14 איש והיום ניתן לראות את הגדילה וההיענות שלכם להביא את יקיריכם ולשמר את המסורת. כך הקמנו את כל המפעל הזה, מפעל ענק של תרבות יהודית עשירה."

"אמנם לא זכיתי ליצור, לכתוב ולהלחין אותה" – הוסיף, "אלא רק להוציא אותה מהקהילות הסגורות של בית הכנסת, שבתות חתן וההילולות אל מרכז התרבות הישראלית".

בעבר היה הס מלדבר על תרבות הפיוט בחוץ למעט בתוך הקהילות הסגורות, ציין מלכא, זאת מפני שבלטה "התרבות הישראלית" שהכריזה על כור ההיתוך הכללי. "ברוך השם היום, שירת הבקשות, החזנות הספרדית והתרבות האנדלוסית הפכו לחלק מאוד מרכזי בתרבות הישראלית, אנחנו רואים את זה בקהל שמצביע ברגליים ובתמיכתה של התקשורת."

צמד הנגנים האנדלוסיים | צילום: מייק אדרי

ביום רביעי,03.04, תתקיים מסיבת סיום שירת הבקשות באירוע גדול ומכובד שכולל סעודה ומשתה כדת וכדין עם רבי דוד אדרי ואנסמבל של 30 פייטנים ישראליים שיארחו את הפייטן משה לוק באולמי בלו קאסל באשדוד.

בפסטיבל תור הזהב, בחול המועד פסח, יתקיים בנוסף המופע 'הדרן עלך' בבית הכנסת שאר ישוב, במחרוזת של פיוטים נבחרים מתוך שירת הבקשות, עם שפע פיוטים אותם כתבו משוררי תור הזהב - מרבי יהודה הלוי ורבי שלמה אבן גבירול ועד למשוררי הדורות האחרונים.

מופע פיוט נוסף שיתקיים במסגרת הפסטיבל (21.04) הוא המופע 'פיוט על הבר' עם מימון מני כהן ותלמידי המרכז לתרבות האנדלוסית ולפיוט בישראל, בעלות סמלית של 10 שקלים בלבד.

ואם זה לא מספיק, מופע הנעילה של הפסטיבל, "האנדלוסית בגאון", ייערך ב-24.04 בהשתתפות התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, הפייטן בנימין בוזגלו והפייטנית הסולנית סנאע מראחטי ממרוקו.

לפרטים נוספים חייגו: 08-9568111/333

$(function(){setImageBanner('e1217acb-c50f-4db2-83e2-1be604f23dc7','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,20405,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה