הגבירו את הווליום, מציירים כאן: מפגש רביעי במיזם "תו-שווים שרים"

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

ביום שני הקרוב (17.02), נפגשים לשיר ולצייר יחד עם ההרכב המוזיקלי של המיזם, אגודת אמני אשדוד והפעם עם קצת הומור: בנוסף לאמנים שיציירו ויפסלו סביב הקהל, יתארח הקריקטוריסט איציק סויסה, שיאייר בלייב סדרת קריקטורות. מה הסוד בחיבור בין המוזיקה לאמנות?

מנגישים את השירה בשפת הסימנים. צילום: ולדימיר בוקסר

סדרת האירועים "תו-שווים שרים", השואפת להעלות את המודעות לשוויון הזדמנויות ולשתף אנשים עם צרכים מיוחדים בקהילה באמצעות מוזיקה ואמנות, ממשיכה לרגש ולחבר.

במיזם המרגש לוקחים חלק חברי אגודת האמנים אשדוד, ובכל אירוע מתיישבים סביב הקהל ופשוט מגיבים למתרחש: לצלילים, להתרגשות הקהל ולתנועות ושירת ההרכב המוזיקלי.

ההתרגשות והעוצמות מביאות את האמנים לעבודה במקצב אחר, בדיוק כפי שהמוזיקה הופכת קצבית יותר. כך למשל מספרת הפסלת סוזי אוזנה: "מהאנרגיות ומההתרגשות, יצרתי הערב פסל שאני יוצרת בדרך כלל במספר שיעורים".

האמן הרצל דוסטר. צילום: יח"צ

מזה זמן רב שאמנים עוסקים בתרגום המוזיקה לקו, צבע וצורה. בין הראשונים היה וסילי קנדינסקי אשר ייחס לצבעים אפיונים המתחברים לצלילים. ובכן אם כך, מה הסוד בחיבור בין המוזיקה לאמנות?

כבר לא אחת נטען שלאדם יכולת "לראות" מוזיקה. כך למשל, מחקר שנערך בארה"ב בשנת 2013 מצא כי מוזיקה העלתה בקרב חלק מהנבדקים אסוציאציות רגשיות שהתבטאו בראיית צבעים.

גם תחום העיצוב הגרפי לא נותר מאחור - כף התפרסמה קבוצת העיצוב "היפנוסיס", אשר עיצבה את עטיפות התקליטים של להקת פינק פלויד והעניקה למוזיקה ביטוי חזותי שהפך מהר מאוד לחלק בלתי נפרד מחוויית ההאזנה ולסימן הזיהוי של הלהקה המפורסמת.

"תו-שווים שרים". צילום: ולדימיר בוקסר-4

הציור, שלא כמו המוזיקה, הוא שותק. אין באמת ציור עצוב או שמח, אך התחושה שציור עשוי לעורר בנו באמצעות צבעים וצורות המתקשרים לשפה התרבותית שלנו, היא שמחברת את הציור אל עולם הרגשות שלנו וגורמת לו "לדבר" אלינו, או "לשיר".

אז מי אתם מבין השניים - רואים צלילים או שומעים צבעים? כך או כך, אתם מוזמנים לחוות את החיבור המהפנט הזה שבין מוזיקה ואמנות בסדרת האירועים המרגשת "תו-שווים שרים".

את המיזם יזמה נורית טופז, רפרנטית תחום צרכים מיוחדים בחברה העירונית לתרבות אשדוד, בשיתוף בית אריה קלנג, אגודת אמני אשדוד, מחלקת תחום הנוער בחברה העירונית לתרבות, המרכז למשפחה אשדוד, מחלקת שיקום, המנהל לשירותים חברתיים, היחידה לשכונות ותיקות והון חברתי וקהילה נגישה אשדוד.

הקריקטוריסט איציק סויסה במיזם תו-שווים שרים". צילום: יח"צ

כזכור, כל אחד מהאירועים בסדרה מונגש בשפת הסימנים ונערך במתכונת של שירה בציבור בהובלת הרכב מוזיקלי המשלב אמנים עם וללא צרכים מיוחדים, זאת לצד מרחב יצירה ואמנות, בו זוכים המשתתפים ליצור ולצייר בליווי אמנים חברי אגודת אמני אשדוד, שיוצרים אף הם בהשראת המתרחש באירוע.

המוזיקאים והאמנים שישתתפו באירוע הקרוב:

אמנים פלסטיים, חברי אגודת אמני אשדוד:
ראובן כהן- ציור בצבע
איציק סויסה – קריקטורה
לינדה כספית- רישום בפחם
יעל לוי- פיסול
אורית שדה- ציור בצבע

חברי ההרכב המוזיקלי:
המנהל האמנותי של ההרכב המוזיקלי: רונן הרוניאן – גיטרה/שירה
עמק עמרמי – שירה
סער בוכבינדר- פסנתר ושירה
איל פרץ- שירה

מוזיקאים אורחים:
אורי שוקרון – שירה
עמוס איטח - פסנתר ושירה

"תו-שווים שרים" - אחת לחודש, פתוח לקהל הרחב. התאריכים הבאים: 17.2.20, 16.3.20, 6.4.20. תחילת האירוע: 18:30. משך האירוע כשעה וחצי. לפרטים נוספים חייגו: 08-9221883 או במייל:  [email protected]. בית אריה קלנג, יאיר 2, אשדוד.

$(function(){setImageBanner('aa4db911-6db7-4adf-b910-b943041338d0','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,20405,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה