$(function(){})
להאזנה לתוכן:

נראה כי מקדם אתרים נחשב למקצוע הלוהט ביותר של ימינו כיום. אנחנו קוראים ניתוחים, פרשנויות, תחזיות, המלצות וכד', שכל אחד ואחת מהם נכתבה על ידי מקדם אתרים מדופלם, וכולם קוראים ומאזינים למוצא פיו (או מקלדתו, ליתר דיוק ). האם מקדמי האתרים הפכו לאורקל של ימינו? האם הגיקים של אתמול הפכו לסלבס של היום? הגיוני לגמרי שמאחר והרשת הפכה למקום בו "כולם" נמצאים, אלה המעצבים אותה - גוגל ומקדמי האתרים, הם אלה הנחשבים למלכי דעת הקהל, בשל ההשפעה שיש להם על פניה של הרשת.

 

מה עושה מקדם אתרים?

מקדם אתרים הוא איש מקצוע אשר יודע לתת למנוע החיפוש של גוגל את הנתונים אותם הוא צריך, כדי לדרג את האתר המקודם במקום גבוה ככל האפשר. לכאורה, זה נראה פשוט, כי מה הבעיה לענות על X קריטריונים, לערוך לאתר אופטימיזציה בהתאם ולהתברג בדירוג גבוה? אז לזהו, שרק לכאורה זה פשוט, מאחר ולגוגל מאות קריטריוני דירוג, אשר רובם נשמרים בסוד כמוס אפילו מפני עובדי גוגל עצמה. מה גם, שמעת לעת, גוגל משחררת עדכון (עם הודעה מוקדמת או בלעדיה, אשר משנה את חוקי המשחק ועלולה לדחוק אתרים, שעד כה היו בצמרת הדירוג, אל עמודי התוצאות האחרונים, ואולי גם להיפך. אם כך, האם קידום אתרים בעצם עובד כמו רולטה, שבה כל מספר עלול להיות המספר שיגרום לאתר שלכם לרדת אל תחתית התוצאות?

 

כאן מתגלים ניסיונו ורמתו המקצועית של מקדם האתרים

מאחר ומדובר במיליוני אתרים, שינויים אינם נכנסים לתוקפם בבת אחת בכל רחבי העולם. הם בד"כ מורגשים תחילה בארצות הברית. מקדם אתרים טוב נמצא עם אצבע על הדופק כל הזמן, וכאשר מתחילות להפציע סנוניות האתרים הראשונים שנדחקים לתחתית הדירוג, רמת הקשב והמעורבות שלו עולה, ויחד עם מקדמי אתרים אחרים הוא מנסה למצוא את המכנה המשותף לכל האתרים שנדחקו. כאן, בעצם, מתנהל מירוץ נגד הזמן. בזמן שעכבישוני האינדוקס מתקדמים לעבר האתרים של מקדם האתרים, הוא מנסה למצוא את הגורם שגרם להם להפיל את האתרים שהופלו ולשנות ולתקן את האתרים שהוא מקדם בהתאם לכך. לעיתים פעולה זו מצליחה להציל את האתרים המקודמים, ולעיתים, לא.

 

מה צריך לדעת מקדם אתרים?

ישנם קורסי קידום אתרים הכוללים רמות שונות: מקורסים המיועדים לרכישת ידע כללי לקהל הרחב ועד לקורסי התמחות בתחום זה או אחר (PPC, SEO, SEM וכן הלאה). קורסים כאלה נערכים במוסדות לימוד מסודרים ואף ניתן למצוא אותם ברחבי הרשת, בצורתם הבסיסית והיסודית. הסילבוסים הפרטניים שלהם משתנים בהתאם לתכתיבי גוגל באותו זמן, אולם השלד שלהם כולל בד"כ היכרות עם כלי קידום וכלי ניטור, טכניקות קידום שונות, מחקר מילות מפתח וסינונו לכלל רשימה מועילה, עקרונות כתיבה שיווקית מוכוונת מנוע חיפוש, HTML בסיסי וכד'. חלק גדול ממידע זה ניתן למצוא גם מפוזר ברחבי הרשת, אולם מאחר וחוקיה של גוגל משתנים מעת לעת, קשה לדעת מה מכמויות המידע הקיימות הינו רלוונטי ואמין ומה ממנו מיושן ואיננו נוגע למצב העכשווי של קריטריוני החיפוש.

 

האם כדאי להיות מקדם אתרים?

גם אם אין בכוונתכם לעסוק בכך באופן מקצועי, תמיד כדאי לרכוש ידע חדש ונוסף שיעזור לכם לקבל תמונת מצב טובה יותר של רשת האינטרנט בה אנחנו מנהלים כמעט כל חלק מחיי היומיום שלנו. יותר מידי ידע אף פעם לא הזיק לאף אחד מאיתנו..

$(function(){setImageBanner('679b0c95-8e09-4020-bc2b-6c2efa2be37a','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,21781,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה