תאונות דרכים ותאונות עבודה והקשר בניהם

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

התמונה הכוללת של הנזיקין
תביעת נזיקין , תאונות דרכים, תאונות עבודה, תביעות – נשמע מפחיד ומלחיץ . אולם, מדובר בנושא שחשוב שכל אחד ואחת מאיתנו נכיר ונבין. בבואנו לדבר על תביעות נזיקין בגין תאונות דרכים או תאונות עבודה ולעיתים בקשר שביניהם – חשוב לפרוט את המושגים ולהבין מה משמעות כל אחד מהם ביחד ולחוד.

תאונת עבודה עפ"י חוק
תאונת עבודה היא תאונה שקרתה תוך כדי עבודה ובעקבות עבודתו של אדם אצל מעסיק או מטעמו. תאונת עבודה תיחשב גם ככזאת במידה והיא התרחשה בדרך לעבודה, אם בנסיעה או בהליכה וכן בדרך חזרה הביתה מהעבודה.
כדי שהתאונה תוכר כתאונת עבודה מן ההכרח  שיהיה  קשר סיבתי בין העבודה לתאונה, קרי: נגרמה פגיעה.בעקבות פעולה שבוצעה במסגרת העבודה.
גם מחלת מקצוע יכולה להיחשב תאונת עבודה. סוגי מחלות מקצוע מוכרות בביטוח לאומי: ירידה או אובדן שמיעה עקב עבודה בסביבה רועשת, חשיפה לאסבסט, חשיפה לזיהום שפגעה בתפקוד הריאות, וכד'.

תאונות דרכים

תאונת דרכים עפ"י החוק:

תאונות דרכים בהן מעורבים רכבים פרטיים עלולות לגרום לפגיעות בגוף ובנפש, להותיר את האדם נכה, סובל מכאבים כרוניים  ו/או עם פגיעה נפשית. כשמדברים על תאונת דרכים אין הכוונה רק להתנגשות בין  כלי רכב אחד לשני, אלא גם למקרים בהם הרכב עולה באש, פגיעות בזמן הכניסה והיציאה מהרכב, פגיעה ממטען שנפל מהרכב,  ועוד.

תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה:

היה ואדם נפגע בתאונת דרכים בדרכו לעבודה או מהעבודה או בזמן העבודה, אזי מתקיים הקשר בין תאונת עבודה לתאונת דרכים.
כאשר אדם נפגע בתאונת עבודה עליו לקבל פיצוי מביטוח לאומי, לעומת זאת אם נפגע בתאונת דרכים הוא מקבל פיצוי מחברת הביטוח. אבל מה קורה כשתאונת הדרכים היתה בזמן העבודה או בדרך ל/מ?

הטיפול בפועל

משרד עו"ד אלגבי אגבלי אשר מתמחים גם בתחום הנזיקין, אומרים כי לא פעם היה עליהם לטפל בתביעות נזיקין בגין תאונת דרכים אשר קרו בזמן העבודה – שהרי מדובר בתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים.      
אין אפשרות לקבל כפל פיצוי. על העובד לפנות לביטוח לאומי וכל סכום שייפסק לטובתו בתביעה נגד חברת הביטוח יקוזז מהסכום שהוא אמור לקבל מהביטוח הלאומי. במידה והתובע יודיע לביטוח לאומי על כוונתו לתבוע בעתיד את חברת הביטוח, הוא יהיה זכאי לקבל בהליך משפטי עד - 25% מהסכום שייפסק לטובתו ללא קיזוז בגין תשלומים שהועברו או יועברו על ידי ביטוח לאומי. קרי, הוא יכול לזכות בפיצוי בשיעור של עד 125%.  וזאת מאחר שהמוסד לביטוח לאומי רשאי להגיש כנגד חברת הביטוח תביעת שיפוי להחזרת הסכומים ששולמו לנפגע.
 הקונפליקט לכאורה בין המוסד לביטוח לאומי לחברת הביטוח הוא מורכב מבחינה משפטית, כך אומרים ממשרד אלגבי אגבלי וחשוב לבחון ולבדוק את ההתנהלות הנכונה בכל מקרה לגופו.
לרוב, הליכים מול חברת הביטוח מתחילים מיד לאחר שההליך מול הביטוח הלאומי מסתיים. וזאת כאמור, מפני שהסכומים מתקזזים ביניהם וחושב להבין כמה ביטוח לאומי מתכוון לשלם.

עו"ד יוסי אלגבי מומחה בתחום הנזיקין מספר כי אין הוא מותח גבול בעבודתו מבחינת היבט משפטי כזה או אחר, הראייה היא הוליסטית וכוללנית. הוא מספר שלפני מספר שנים טיפל בתיק מורכב אשר דרש ממנו בקיאות גם במשפט אזרחי ומסחרי וכן התעסקות מול ביטוח לאומי וזאת מעבר לתיק תאונת הדרכים עצמו.
מדובר בזוג עולים חדשים עם פעוט כבן שנתיים, אשר אירחו חברים שבאו לביקור, ונסעו איתם לטייל ברחבי הארץ.  בעודם נוסעים בכביש הערבה, איבד הנהג את השליטה על ההגה והרכב התהפך.
כתוצאה מכך, האישה איבדה הכרתה ומאז שוכבת בקומה. הילד נותר עם פגיעות שטחיות, האב עבר שחזור של עמוד השדרה והחברים שהצטרפו לטיול, עברו סדרת ניתוחים בארץ  שנמשכו מספר חודשים.
בשל המצב הקשה בהם נמצאו האב והאם, היה על עו"ד יוסי אלגבי, עורך דין תאונות דרכים, לדאוג להבאתם של הסבא והסבתא לארץ כדי לטפל בפעוט.
לכאורה עוד תיק קשה של תאונת דרכים, אבל למעשה, הטיפול בתיק הצריך גם היכרות מעמיקה ובקיאות בכל הנוגע למוסד לביטוח לאומי, על מנת שהאב יקבל אחוזי נכות, ויהיה זכאי לקבלת שירותים מיוחדים, הוא חייב התעסקות עם אפוטרופוס על הילד שהרי, אורח חייו של הילד שנותר בלי כלום, השתנו ללא היכר.


היות שהוא דאג להביא את הסבים מרוסיה, היה עליו  לדאוג לאישורים מהבנק, מקופות החולים ומהיועץ המשפטי לממשלה בכדי לתת להם אפוטרופסות על הילד. למעשה התיק האומלל של תביעת נזיקין בגין תאונת דרכים הפך לתיק הכולל גם טיפול מקיף בכל הנושא של ביטוח לאומי והתעסקות בפן של המשפט האזרחי מסחרי.


במשרד  עו"ד אלגבי כבר מכירים ומטפלים בעוד סיפורים דומים המשלבים ביניהם תביעות של תאונות עבודה ודרכים, הסתכלות מערכתית מקיפה וראייה של האספקטים מסביב, בחינה ובדיקה מעמיקה של הפרטים וזהו בדיוק היתרון הגדול של משרד זה.

הכתבה באדיבות אלגבי אגבלי ושות – משרד עורכי דין

$(function(){setImageBanner('0619fbc1-0d4b-4d36-819d-eef0f3c34caf','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,21781,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה