50 מיליון מכספי הציבור הושקעו ב"קאנטרי", אז למה התושבים זכאים להנחה של 5% בלבד?


להאזנה לתוכן:

במכתב ששיגר חבר מועצת העיר לשעבר ולדימיר בורודה לכצנלסון ולסרי, הוא תוהה אם חדר הכושר שאמור היה להיות קאנטרי נבנה מכספי הציבור – מדוע לא נחתם בהסכם עם הזכיין על הנחה משמעותית יותר לתושבים: "אנשים חיכו לקאנטרי מעל 20 שנה ובסוף קיבלו מועדון כושר לעשירים" - הוא כותב. כצנלסון השיב לו: "אני מציע לך להרים את העיניים ולהסתכל כמה הצלחנו לקדם בשנים האחרונות"

חדר הכושר בהכנות

סאגת הקאנטרי באשדוד נמשכת גם עם השלמת בנייתו בקרוב לאחר יותר מ-20 שנה, זאת אחרי שהתברר כי המקום אינו יותר מחדר כושר משודרג, שבמרץ הקרוב יועבר כאמור לידיה הפרטיות של הזכיינית הולמס פלייס שתפעיל אותו.

אלא שעכשיו, נוסף לכל, עולה כי תושבי אשדוד המבקשים לרכוש מנוי יזכו להנחה מינורית של 5% בלבד, זאת על אף העובדה שהושקעו בהקמת הקאנטרי למעלה מ-50 מיליון שקלים עד היום, כאשר לטובת השלמת בנייתו על ידי חפ"א הושקעו לא פחות מ-20 מיליון שקלים.

מה גם שעושה רושם כי אין בכוונת העירייה להרוויח מהעסקה עם הולמס פלייס - אלא להחזיר את ההשקעה לכל היותר, שכן אז הייתה דורשת סכומים גבוהים יותר עבור הפעלת המקום באופן כזה שיעשירו את הקופה הציבורית.

על פי ההסכם, הולמס פלייס תשלם לעירייה עבור הפעלת המקום כ-2.5 מיליון ש"ח בשנה, אלא אם כמות המנויים תעלה על 9,000 - אז הסכום יגדל, אולם עדיין מדובר בכמות מנויים אסטרונומית לכל הדעות. אל מול יותר מ-50 מיליון ש"ח שהושקעו בהקמת הקאנטרי עד היום, העירייה תחזיר את ההשקעה אחרי 20 שנה לפחות.  

מי שתהה כיצד ייתכן הדבר הוא חבר מועצת העיר לשעבר ולדימיר בורודה שפנה לסגן ראש העיר שמעון כצנלסון ולראש העיר ד"ר יחיאל לסרי בנושא, ותהה כיצד ייתכן שנושא הנחה לתושבי אשדוד ואוכלוסיות מסוימות בעיר לא גבוה בהסכם עם הזכיינית.

"אנשים חיכו לקאנטרי מעל 20 שנה ובסוף קיבלו מועדון כושר לעשירים"

בורודה הוסיף ושאל שאלות מהותיות. בין היתר הוא כתב לכצנלסון: "מדוע החלטתם לבנות על חשבון התושבים ולא על חשבון הולמס פלייס? מדוע גם פעם שנייה, כבר במכרז על הפעלת הקאנטרי, שוב זכתה אותה חברה? הרי חברה זו לא מתמחה בניהול מועדוני קאנטרי, אלא בניהול מועדוני כושר. ואם כל זה לא מספיק, אז המחירים שפורסמו ע"י החברה מאוד לא זולים, בלשון המעטה".

חדר הכושר בשלבי בנייה. צולם בחודש נובמבר האחרון

"מדוע העירייה לא דרשה וקבעה שתושבי אשדוד מקבלים הטבות משמעותיות במחיר המנוי ולא מה שמציעים הם: 5% הנחה?" – הוסיף בורודה. "כיצד יכול להיות שבמתחם עירוני הנבנה בכסף ציבורי לא קיים מנגנון של הנחות עבור גמלאים, מעוטי יכולת, סטודנטים וחיילים, עולים חדשים?".

לדברי בורודה, "חדר הכושר המפואר הזה רחוק מאוד ממה שמוגדר כ"קאנטרי קלאב". מה שנבנה בכסף ציבורי בסך של מעל 55 מיליון ש"ח צריך להיקרא ארמון ולא קאנטרי. בסופו של דבר זה לא ארמון, זה גם לא קאנטרי. זה פשוט חדר כושר במחיר של ארמון שמרוויחה חברה פרטית על חשבון כסף ציבורי".

במכתבו ללסרי הוא הוסיף: "איך זה יכול להיות? מועדון שנבנה בכספי ציבור ונמסר לתפעול של חברה פרטית, אותו הציבור לא זכאי להנחות מוניציפליות משמעותיות? וזה עוד כאשר יוקר המחייה מזנק לאחרונה, כאשר לפי "דוח ממדי העוני והאי-שוויון בהכנסות" האחרון של ביטוח לאומי, אשדוד מדורגת כעיר החמישית הענייה ברשימה של הערים העניות ביותר ביישובים עם מעל 80 אלף תושבים".

"חבל שחבר מועצה לשעבר לא מבין על מה הוא מדבר"

בינתיים כצנלסון הספיק להגיב למכתבו של בורודה. וכך הוא כותב לו תוך שהוא מונה את עשייתה של סיעתו בקדנציה הנוכחית:

"אני מציע לך להרים את העיניים מנייר המכתבים ולהסתכל על עירנו וכמה הצלחנו לקדם ולעשות במהלך השנים האחרונות. אני מודיע לך באופן חד וחלק – אני גאה במה שאני וסיעתי הספקנו במהלך 4 שנים בלבד, בזמן שאתם הספקתם בעיקר לקטר על דברים שהיו לפני שנים, בזמן שלא היינו שותפים בהנהלת העיר.

חבל שחבר מועצה לשעבר לא מבין על מה הוא מדבר. הקאנטרי קלאב לא הצליח להיבנות במשך 20 שנים עד שאנחנו באנו והבאנו להקמתו. במקום לשבח אותנו על העבודה המהירה והיעילה בהקמתו, אתה כל פעם מוצא הערת שוליים אחרת על מנת לתקוע מקלות בגלגלים.

בזמן שאתה רושם לי מכתבים, התושבים מצביעים ברגליים – ישנם למעלה מאלפיים מנויים לקאנטרי. ואני מזמין גם אותך לבקר, להתרשם ואולי גם לקנות מנוי".

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה