17.12.21 / 13:19
שני מקרים בהם ביקשה המשטרה לשלול את רישיונם של נהגים מהאזור שנסעו במהירות מופרזות – הסתיימו בפסילת הרישיון לתקופה מאוד קצרה של 10 ו-15 ימים בנוסף לשלילה המנהלית, זאת בשל חוסר בראיות. באחד המקרים, נסע הנהג ב-80 קמ"ש יותר מהמהירות המותרת ויש לו 96 עבירות קודמות
שני מקרים של תביעה בגין עבירות מסכנות חיים של נהגים מהאזור אשר נתפסו נוהגים במהירות מופרזת, הסתיימו בבית המשפט בפסילה לתקופה של 10 ו-15 ימים בלבד בנוסף לשלילה המנהלית, זאת בשל חוסר בראיות - כך עולה משני תיקים שונים שטופלו לאחרונה ע"י עו"ד לביא ליאור ממשרד עורכי הדין טדי מנשה ושות'.
בשני התיקים, דרשה התביעה המשטרתית פסילה עד תום ההליכים המשפטיים. באחד, נתפס הנהג נוסע במהירות של 176 קמ"ש במקום 90 על כביש 7 לכיוון אשדוד ואילו בשני נתפס הנהג נוסע במהירות של 164 במקום 80 קמ"ש כאשר בעברו 96 עבירות קודמות - 16 מתוכן על מהירות גבוהה.
לדברי עו"ד לביא, הסיבה לתוצאות הללו הייתה חולשה ראייתית של ממש בתיקים. "החולשה בתיקים באה לידי ביטוי בניתוק קשר עין רציף מהרכב הנמדד וכן בהפעלת לילה בניגוד לנוהל לילה" - הוא מסביר. "בנוסף, היו כשלים באופן ההפעלה ובציון מיקומו של השוטר ביחס למקום בו בוצעה העבירה בפועל".
"בחינה מדוקדקת ומעמיקה של חומר הראיות בתיק, תוך קריאה של ממש "בין השורות" הובילו לתוצאה הנדירה הזו של פסילה מינורית בת מספר ימים במקום פסילה של כ-10 חודשים ואולי אף למעלה מכך" - הוא הוסיף, "עניין שיש לו השלכות משמעותיות עבור הנהגים המעורבים, אשר בנסיבות אלו אף היו נדרשים לעבור בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ולבצע את כל הליך הוצאת רשיון הנהיגה כולל תאוריה וטסט מראשיתו ועד סופו".
לדברי עו"ד לביא, "בנוסף על כל זאת, בתיקים מסוג זה של עבירות מסכנות חיים קיימת היתכנות לעונש מאסר על תנאי בנוסף לכל עונש אחר, אך החשוב ביותר הוא להקפיד ולהשמר מסכנות האורבות בכבישים ככתוב ונשמרתם לנפשותיכם".