19.09.21 / 13:14
אישה שנקלעה לחוב של 150,000 ₪ לבנק לאומי, לא האמינה כאשר נאמר לה כי התיק בהוצאה לפועל ייסגר בסכום של 1,200 ₪ בלבד.
לאחר שנים מרובות בהם שילמה החייבת תשלומים מרובים ללשכת ההוצאה לפועל, וכאשר סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל עלה על גדותיו ובאין פתרון באופק, הגיעה למשרדנו החייבת אובדת עצות ושאלה מה ניתן לעשות במצב זה.
משרדנו, ערך בדיקה מקדמית, ומצא כי לבנק אין כל עניין בתיק הוצאה לפועל זה, היות ושולמו על ידי החייבת תשלומים נמוכים מידי חודש במסגרת תיק ההוצאה לפועל, וכן בשל העובדה כי מדובר היה בחוב בין מספר שנים, וכי לחייבת ממילא אין כל רכוש ממנו ניתן להיפרע.
במצב דברים זה, הובן כי הבנק, אשר הינו הנושה היחיד כלפי החייבת, מסכים לסגור את תיק ההוצאה לפועל נגד החייבת בתשלום סמלי בלבד ע"ס 1,200 ש"ח, אשר מהווה סך של פחות מ-1% מהחוב הפסוק כיום בהוצאה לפועל.
לאחר טיפול אינטנסיבי של המשרד שנערך במשך חצי שנה, הצליח המשרד להגיע לתוצאה פנומנלית מבחינת גובה הסכום שנקבע כפשרה.
חשוב להבין כי תיק הוצאה לפועל זה, כמו תיקים רבים אחרים היה נותר כך במשך עוד שנים רבות, שהרי הבנק ברוב המקרים אינו מתקשר באופן ייזום ללקוחותיו על מנת להציע להם לסגור את תיק ההוצאה לפועל נגדם, וגם כאשר הוא כן פונה, הרי שהסכום אותו הוא דורש גבוה עשרות מונים.
חשוב מאוד להבין כי קיימות מספר סיבות לכך שהבנק ירצה לסגור תיק בהוצאה לפועל בסכום סמלי בלבד, ובין היתר:
א. כאשר הבנק מוחל על חובו, הוא מתקזז על ההפרש המחול בסוף שנת המס, כאשר רכיב זה מתווסף לדו"ח השנתי של הבנק.
ב. לבנק מאות אלפי חייבים בהוצאה לפועל, והסכום המצרפי של כל החייבים המגיעים להסדר, הנו סכום כסף נכבד בסופו של דבר, המוזרם ישירות לקופת הבנק.
ג. הבנק, בסופו של דבר, משתדל לבצע את ניסיונות הגבייה שלו במשך שנים, ולאחר מכן ככל שלא מצליח זמן רב, הבנק פעמים רבות יעדיף לסגור את תיק ההוצאה לפועל בסכום סמלי, ולא להיראות כגוף המנציח חובות לקוחותיו לשעבר.
ד. כאשר לקוח סוגר את תיק ההוצאה לפועל, הוא חוזר לחיים חיים נורמטיביים ושב להשתמש בשירותים הבנקאיים, כאלו ו/או אחרים.
ה. חלק ממשרדי עורכי הדין המייצגים את הבנקים, עובדים עפ"י סטטיסטיקת גבייה, וככל שהתיק פתוח זמן רב יותר, גוברים הסיכויים לסוגרו.
מניסיון המשרד, יש לומר כי רוב הלקוחות החייבים כספים לבנק בהוצאה לפועל, בסופו של דבר, מצליחים לסגור את תיק ההוצאה לפועל בהסדר, ולכן חשוב מאוד להתחיל את הליך המשא ומתן בהקדם האפשרי, היות והליך המשא ומתן לוקח על פי רוב חודשים מספר.
המידע בידיעה באדיבות עו"ד עידן רוקח ממשרד עורכי הדין רוקח ושות' למחיקת חובות - לפרטים נוספים לחצו כאן!