11.09.21 / 05:21
בעל מאפייה מאשדוד חלה במחלת עור קשה כתוצאה מ-25 שנים של חשיפה יומיומית לחומרים אורגניים שונים במאפיה. בהמלצת הרופאים, הוא נאלץ למכור את העסק ולעזוב את התחום לתמיד. בתביעה נגד הביטוח הלאומי, קבעה הוועדה הרפואית כי הוא סובל מנכות לצמיתות בשיעור של 30%
קביעת הוועדה הרפואית באה בעקבות כך שהמוסד הביטוח לאומי הכיר במחלת העור של בעל המאפיה כפגיעה בעבודה, זאת לאחר שבעל המאפיה, קונדיטור במקצועו, הגיש תביעה באמצעות עו"ד דותן לינדנברג, להכיר במחלת העור כמחלת מקצוע.
מהתביעה עולה כי בעל המאפייה חלה במחלת העור כתוצאה מעבודה במשך כ-25 שנה במאפיה, במסגרתה נחשף באופן קבוע למוצרים אורגנים שונים. בעקבות חשיפתו לחומרים אלה, הוא החל לסבול מפריחה, קשקשת רבה, סדקים על פני העור ומגירוד קשה הגורם לו לסבל רב.
בא כוחו עו"ד לינדנברג, העוסק בתביעות נגד הביטוח הלאומי, טען בתביעה כי בעל המאפיה נאלץ לוותר על עיסוקו כקונדיטור ואף למכור את העסק בו השקיע את כל חייו, על מנת שלא להיפגע בריאותית. עוד טען כי איבוד פרנסתו ומשלח ידו של האיש הובילו אותו לסבל נפשי וכלכלי עצום.
לאור טיעוניו של עו"ד לינדנברג, שהתבססו בין היתר על תיעוד רפואי וחוות דעת מומחה רפואי שצורפו לתביעה, המוסד לביטוח לאומי החליט לקבל את התביעה ולהכיר במחלת המקצוע כתאונת עבודה, זאת בהליך מהיר ללא צורך בהגשת ערעור לבית הדין האזורי לעבודה.
לאחר ההכרה במחלה כמחלת מקצוע, בעל המאפיה זומן לוועדה רפואית אשר קבעה את גובה הנכות ממנה הוא סובל עקב מחלת המקצוע. בהתאם לשיעור הנכות נקבעה לו גם גובה קצבת הנכות החודשית, לה יהיה זכאי כל ימי חייו.