31.10.21 / 14:21
לעתים היחסים של בני זוג נשואים פשוט מקבלים מפנה, ולא ממש משנה מה הסיבות לכך. מכורח זה בני הזוג מחליטים פשוט "לפרק את החבילה". בוודאי שכאשר הם היו נוכחים בטקס החופה והקידושין שלהם הם לא היו מאמינים לרגע שהיחסים שרקמו בינהם ייכשלו. ולמרות הראייה האופטימית, למעלה מעשרים אחוז מהזוגות הנשואים מתגרשים חמש שנים לאחר נישואיהם. זאת ועוד, כמעט חמישים אחוז מהזוגות הנשואים מתגרשים במסגרת ציר הזמן של עד עשרים שנים. נכון, גירושים ידועים כמהלך מלווה ברעל, אבל אולי אפשר גם אחרת. אז במיוחד בשבילכם הכנו את המדריך הבא - איך מתגרשים נכון? חמישה דברים שכדאי לדעת.
איך מתגרשים נכון? נוברים בנפש
דקה לפני שאנו צוללים לשאלה - איך מתגרשים נכון? צריך לוודא בכלל שכל ההחלטה על הגירושין היא סופית. שהיא אכן ההחלטה הנכונה. אתם יכולים להתגרש בכל זמן נתון. אז למה למהר? קודם כל, תבחנו את עצמכם לעומק. תנסו להבין אם יש עוד שביב של תקווה להציל את המערכת יחסים שלכם. חפשו טיפול זוגי. לעתים זה עשוי לעזור, ולפעמים לא. תנסו לצאת לפגישות בילוי. תנסו לחזור למצב של ההתחלה של הקשר הזוגי שלכם. להבין מה אז בדיוק חיבר בינכם. תנסו לנקוט בדרכים חדשות שיעזרו לכם לתקשר נכונה. הדבר האחרון שאתם צריכים הוא לסבול מייסורי חרטות. רק במידה וכלו כל הקיצים, תתגרשו. ותעשו את זה מרמה של בגרות, תקשורת בן אישית טובה, וקבלה של עצמכם ושל האחר.
איך מתגרשים נכון? מתחילים להשקיע בעצמכם
גירושין טומנים בחובם הרבה קשיים, והם עשויים להכריע. דווקא בתקופה הזאת עליכם להשקיע בעצמכם. כששואלים את השאלה המכרעת - מהו מידע נוסף על איך מתגרשים נכון? התשובה החד משמעית היא שימו את עצמכם בפרונט. הנטייה הטבעית, עם תחילת תהליך הגירושין, מתבטאת בכך שבני הזוג מתחילים להזניח את עצמם. וזאת טעות מיסודה. שניהם חייבים להבין את החשיבות שבטיפוח ושבהשקעה בעצמם. אפשר לבקש תמיכה ועידוד מהקרובים אליכם, ובעצם מכל מי שיכול לסייע לכם. תמיכה עשויה אף לסייע לכם להתמודד עם המנעד הרב של הרגשות, החיוביים והשליליים שנוצרו בכם בעקבות הגירושין. על מנת להישאר חיוביים, ולהכין את עצמכם "לחיים שאחרי". כל הרעיון להיות מעורבים בפעילויות ובתחביבים שתמיד אהבתם, ולא הצלחתם להתפנות אליהם. תצרכו תזונה נכונה, תקפידו על פעילות פיסית, והעיקר שתישארו חיוביים.
איך מתגרשים נכון? מגשרים, משתפים פעולה ושומרים על ערוץ תקשורת פתוח
הרבה בני זוג, שעומדים לסיים את המערכת הזוגית המחייבת סיום הנישואין, שואלים את עצמם - איך מתגרשים נכון? אז קודם כל, במקום לפנות לעורך דין, לשלם המון כסף, ולהיכנס למלחמות מיותרות, תבחרו בהליך גישור. המגשר הוא איש מקצוע ניטרלי, שפועל לטובת שני בני הזוג, בלי משוא פנים. הליך הגישור מבוסס על תקשורת פתוחה ועל שיתוף פעולה מלא. זאת דרך מסוימת "להיפרד בנעימים". הכי חשוב הוא שיתוף פעולה הדדי, של שני בני הזוג. אל תחשבו על עצמכם כשני אויבים, "צריך שניים לטנגו".
איך מתגרשים נכון? מאחדים חזית, לפחות לטובת הילדים
גירושין עשויים להיות חוויה טראומטית לשני בני הזוג. קל וחומר שיש להם ילדים משותפים. בהקשר לשאלה, מושא המאמר - איך מתגרשים נכון? בעיקר שיש ילדים, נציין, כי מחקרים רבים שנעשו בתחום, מצאו כי מרבית הילדים מצליחים להסתגל למצב החדש רק בתום שנתיים מהגירושין, במקרה הטוב. אבל יכולים פשוט להקל עליהם, ולא לחכות שנתיים... על ההורים מוטל לעשות הכול על מנת להקל על ילדיהם. מחקרים מעידים, כי כשההורים נאבקים אחד בשני יותר מדי, הילדים נקלעים לבעיות חברתיות ופסיכולוגיות. קודם כל, הפסיקו לריב ולהתווכח לידם. שמרו על מראית עין טובה, לפחות בשבילם. כדי להקל על הילדים, בתהליך הפרידה, עליהם לתכנן תכנית להבראה ולהציג אותה לילדים שלהם. לשמור אחד עם השניה, לרבות עם הילדים, על קווי תקשורת פתוחים. ילדים, ככלל, מעריכים כנות ואמירת אמת.
איך מתגרשים נכון? מוותרים על המלחמה, ופונים לגישור
על מנת להבין איך מתגרשים נכון? תשתדלו שלא לחשוב על הגירושין כעל זירת קרב. תנסו, אולי בעזרת מגשר או חבר משותף, לפתור דברים ובעיות ביחד. במידה ותנסו לפתור אותם בעצמכם, תחוו ייאוש והמצב יסלים. בוודאי שהמחשבה על שיחה עם האקס שלכם היא הדבר האחרון שמופיע ברשימת התכנונים שלכם. אך דעו, כי שיתוף פעולה ותקשורת פתוחה עשויים להפוך את תהליך הגירושין לבריא יותר, בשביל כל המעורבים בדבר.
איך מתגרשים נכון? פנייה לטיפול נפשי
כדי לענות על השאלה - איך מתגרשים נכון? חרף העובדה שתקופת הגירושין מאתגרת, ונחשבת לתקופה קשה לשני הצדדים. על מנת להקל על כל התהליך של הגירושין, מומלץ לפנות לאיש מקצוע, כמו פסיכולוג, שיסייע לכם להתמודד עם הרגשות הקשים, כמו גם להסתגל לשינויים.
איך מתגרשים נכון? אל תדברו סרה על הבני זוג שלכם
בנוגע לשאלה - איך מתגרשים נכון? נזכיר כלל עשה ואל תעשה. אף פעם, וזה לא משנה עד כמה שזה קשה, אל תכפישו את שמו של האקס שלכם, או האקסית. מדובר אודות ההורה של הילדים שלכם. על זוגיות שפעם נוצרה מאהבה, ברוב המקרים. הייתם אתם הרבה שנים, חלק מהשנים הכי יפות שלכם. תוקירו את זה. זלזול בהם הוא שווה ערך לזלזול בעצמכם.
איך מתגרשים נכון? לוודא שיש רשת תמיכה
הליך הגירושין אינו קל לאף אחד מהצדדים. ולא משנה מי יזם אותו. לפיכך, בהקשר לשאלה - איך מתגרשים נכון? צריך להבין שרשת תמיכה במצבים כאלו חשובה לאין ערוך. השתמשו בכל מי שאתם יכולים. תישענו עליהם. תבכו בחיקם. היוועצו בהם. תהיו בקשר יום יומי עם ההורים שלכם. תביאו לביתכם חיית מחמד שתמיד רציתם. צרו קשר עם קווי סיוע למצבים כאלו. התחילו תחביבים שחפצתם בהם ממזמן, ושמרגיעים אתכם, אפילו אם זה נראה לכם כמו תחביב שטותי, כגון מקרמה. תעשו כל מה שאפשר כדי להרגיע את האש שבתוככם. כדי שהליך הגירושין באמת יהיה נכון וקל יותר.