אצל רותי - מסעדה מרוקאית קסומה שלא הכרתם באשדוד

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

הרחק מעיני הציבור, הרחק מכל כביש ראשי או מעבר, מוסתרת לה מסעדה קטנה אך מיוחדת במינה, זר גם אם יחלוף לידה, לא יזהה כי בפנים מתבשלים להם סירים קסומים.

אין שלט (אמרו לנו שזה עומד להשתנות בקרוב), אין מראה חיצוני מזמין ואנחנו הגענו אליה לגמרי במקרה כי לחשו לנו שזאת המסעדה הכי טעימה שיש.
4 נציגים מאשדוד נט יצאו למבחן טעימות ויסלחו לנו כל השמינייה הנוספת מהצוות שלא נקראו למשימה

אי שם, המסעדה של רותי

הרכב לקח אותנו לרחוב פנימי שכוח אל (הרצוג 7) שברובע ב' הישן.

נכנסנו בהיסוס אבל מרגע שרגלנו דרכו במקום, הרגשנו בבית.

את פנינו קיבלה בחיוך רחב בעלת המקום רותי – "ברוכים הבאים" היא אמרה וכל תו בפניה הראה שאכן אנחנו ברוכים.

בכל המסעדה ישנן כ6 שולחנות ל4 , בר משקאות שתופס שליש מקום ומטבח קטן המבוסס על כיריים אש.

פנים המסעדה

לפני שנשאלנו מה נאכל – סט סלטים צבעוניים, טריים ומבושלים נפרסו על השולחן.

תוך שאנו טועמים מכל הבא ליד (אבוקדו, סלט עגבניות נדיר, חצילים, גזר מגורד ועוד ועוד והכל מיוחד וממש טעים), נשאלנו אם אנחנו בקטע של דגים או בשרים וענינו שאנחנו בקטע של הכול – "תביאי מה שיש – כי יש לנו תיאבון".

אל השולחן נפרסה צלחת ראשית ובה קציצות דגים רטובות בעגבניות ופלפלים (כשהיינו קטנים, אימא שלי קראה לזה "סוֹס").

מיד לאחריה הגיעה צלחת ובה דגי טונה ודגי נסיכה מבושלים הנהוגים בימי שישי בבתים מרוקאים מסורתיים.

קציצות דגים אצל רותי

יש לא מעט סבתות ויורשות שלהן למינהן שיודעות לבשל את התבשיל האהוב והממכר, אבל כן יש מעט מאוד שיודעים להכין אותם ברמה של רותי.

והנה רותי

אנחנו מטביעים את הלחם לצלחת ומושכים איתו נתחים מהקציצות והדגים... והם מתמסרים ומתמזגים עם הלבן של הלחם (פְטָטָה).

אנחנו סוגרים על הדגים והרוטב עם החלק הקשה -מה שנקרא באקדמיה ללשון – הקרום של הלחם... ומכניסים לפה..... .... ואייי איזה טעים.

עוד ביס ועוד ביס ועוד קציצה וטונה ונסיכה ואנו שוכחים שהזמנו גם מנה בשרית.

טונה ונסיכה התחברו למופע משולב

הבשרים לא שכחו אותנו והם מגיעים על צלחות צבעוניות  – אחת "בשר ראש" משולבת בשקדי עגל ואחת של מוח מרוקאי.

טעמו של בשר הראש המבושל שהוגש לנו, נדיר. הוא רך מאוד עד כדי שאפשר לאכול אותו עם כפית.  בפה הוא נמס מיד וכמו שואל אותך - "למה אתה מחכה? קח עוד ממני!"

המוח והשקדים הם  ה"כבד האווז" של המרוקאים. תבשיל שרק מביני העניין מזמינים ורק המקצוענים יודעים להכין ורותי מקצוענית.

מוח ושקדי עגל - למקצוענים בלבד

חצינו את גבול יכולת הקיבולת שלנו עד תום ובקשנו חשבון –

100 שקל לאדם כולל שתייה (בגלל המוח ושקדי העגל). עם ארוחת דגים ובשר ראש בלבד היינו מגיעים רק ל 70.

לסיכום – המסעדה של רותי - ברחוב הרצוג באשדוד (מזל שיש ווייז) היא לא מקום "פנסי" שבו תתכנן להציע נשואים...
הרומנטיקה של המקום היא בסירים המתבשלים כמעשה כשפים, היא בצבעים העזים של התבשלים המוגשים, היא בחיוך של רותי בעלת המקום וכמובן בטעם של כל ביס וביס.

אם לא הבנתם עד עכשיו אז אני בהחלט ממליץ לנסוע לרובע ב', רחוב הרצוג 7 אשדוד - פתוח משעה 13:00 ועד מאוחר בערב.

$(function(){setImageBanner('9aae8af3-c9c6-45fa-a920-e18b762c8754','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,20610,'Image','');})
 
$(function(){setImageBanner('b4a62d7f-16eb-44dc-ab0e-ac7bbfc8cd5e','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,false,19242,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה