למרות הביקורות החיוביות - מרסל נוימן מודיעה על סגירת המסעדה

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

מרסל נוימן מודיעה על סגירת המסעדה בבעלותה - "אצל מרסל". במשך 4 שנים פעלה המסעדה שהגישה מאכלים מרוקאים אותנטיים משובחים ומשכה אליה מבקרים רבים מהעיר ומחוצה לה - עד לפני כ-8 חודשים, אז חלה ירידה בכמות הסועדים. מרסל: "במיקום אחר אולי זה היה עובד הרבה יותר טוב"

אצל מרסל נוימן. קרדיט: דנה מאירסון, פוניה סושיאל גרוב

בעוד כשבועיים תסגור מרסל נוימן (70) את המסעדה שלה "אצל מרסל" הממוקמת במעלה גרם המדרגות המובילות אל המרכז המסחרי רובע א'. מסעדה ביתית שבמשך כ-4 שנים הגישה מאכלים מרוקאים אותנטיים מעשה ידיה של מרסל, ומשכה אליה מבקרים רבים מהעיר ובעיקר מחוצה לה.

בזכות האוכל המשובח זכתה המסעדה לביקורות חיוביות רבות ושפים בולטים בישראל הגיעו לסעוד בה ולטעום מהאוכל המשובח של מרסל, ביניהם גיל חובב ומאיר אדוני שאף הציע למרסל בזמנו להוביל את המטבח במסעדה מרוקאית חדשה שתכנן לפתוח בלונדון.

את המסעדה היא החליטה לפתוח לאחר שבעלה נפטר, מה שאילץ אותה לחפש אחר מקור פרנסה. "בעלי זכרונו לברכה היה רב חובל, עשינו הרבה חיים ביחד. בעקבות פטירתו נאלצתי לצאת ולחפש עבודה, הלכתי למה שאני הכי טובה בו – בישול. אני אוהבת את זה. תן לי לבשל ואעמוד במטבח גם 12 שעות".

צילום: עופר אשטוקר - אשדוד נט

הסיבה העיקרית בגללה נאלצת מרסל לסגור את שערי המסעדה, כאמור, היא הירידה המשמעותית שהחלה לפני כ-8 חודשים בכמות הסועדים. "זו פינה נידחת, משכתי את החבל ארבע שנים ונראה שאין עוד לאן למשוך יותר" – היא אומרת, "במקום אחר אולי זה היה עובד יותר טוב".

"בעבר בשעות הצהריים אנשים היו עומדים בתור להזמנה או מחכים שיתפנה מקום" – היא מוסיפה, "אמנם לא באתי לפה כדי להתעשר, אבל אם גם לחיות אי אפשר מזה ולהתפרנס בכבוד, אז אין לי ברירה אחרת. אמשיך לבשל מהבית לפי הזמנות לשבת, אירועי חינה, שבתות חתן וכד', ואתחיל לעבוד באופן מצומם במסעדה אחרת".

יוני חזיז, מחברת תיירות אשדוד ואחד ממובילי פסטיבל האוכל באשדוד, פרסם בדף הפייסבוק שלו לכששמע את הבשורה: "עוד שבועיים מרסל סוגרת את שערי המסעדה שלה. גם כן "מסעדה"...כוך פצפון נסתר מהעין באמצע גרם מדרגות תלול (אני מכיר כמה אשדודים שגמרו שם את הקריירה בנפילה חופשית). 3 שולחנות, 2 כיריים, תנור ותמונה של הרב אבוחצירא על הקיר המתקלף.

בעבודה שלי עם המסעדות בעיר אני עד לא פעם לקשיים הבלתי נגמרים שהם מתמודדים איתם. לא קל להיות בעל עסק עצמאי ובטח שלא מסעדן. מעבר למה שהמדינה לוקחת, החמאס וג'יהאד מציקים בתורם, וגם כשמזג האוויר עוד יחסית נוח, מאיפה תגרד עכשיו אנשים לעסקית צהריים דווקא במרכז המסחרי הישן?

לא מדובר במוסד קולינארי של 30 שנה, למרות שמרסל מביאה "קילומטראג' מטבח" של כמה עשורים טובים, אבל וואלה, היא נכנסה לי ללב. ולא רק לי. מרסל כוכבת תקשורת מלידה, מרססת מילים בלי פילטר (ובלי אינסטגרם), אישה הכי אמיתית שיש...רק תנו לה קהל לקוחות - וההופעה מוכנה.

מרסל לצדו של ראש העיר. צילום: לירון מולדובן

אין עיתונאי קולינריה שבא לסייר איתי באשדוד שנכנס אליה למסעדה ולא נפל בקסמי סיר הקוסקוס או במלכודת הקציצות דגים החריפות שלה. כמה אבסורד שעיקר הלקוחות שלה מגיעים מחוץ לעיר (!), לאחר שקראו עליה בעיתון או צפו בה באחת הכתבות בטלוויזיה, ודווקא הקהל האשדודי החסיר נוכחות.

באיזה מקום עוד אפשר להיכנס, לשמוע את בעלת המקום - שהיא גם השפית, המלצרית והשוטפת כלים – מדברת ושרה ב-7 שפות שונות, לאכול "אוכל של סבתא" וגם לשמוע סיפור חיים מלא בחוויות ובדיחות? עולם הולך ונעלם.

אז זהו, יש לכם עוד שבועיים ללכת לבקר..."

כאמור המסעדה תיסגר בעוד כשבועיים, אבל עד אז מרסל תמשיך לבשל ולהגיש את מנות האוכל שמבשלת במקום, ביניהן ניתן למצוא תבשיל בשר ראש עם שעועית לבנה, תפוח אדמה ירושלמי, קוסקוס, סיר מרוקאי ועוד של מטעמים.

"אצל מרסל", מרכז מסחרי א', הראשונים 26, אשדוד. 11:00 ועד שהסיר נגמר. להזמנות: 052-5971958 (מרסל)

$(function(){setImageBanner('c4127edb-f57b-4a51-94c1-d58a1a481da4','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,20610,'Image','');})
 
$(function(){setImageBanner('21b63b3b-d9d1-4bd0-808c-be03eee3cd9a','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,false,19242,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה