הכירו את מעצבת האופנה מאשדוד שכבשה את תחרות היופי הבינלאומית בלאס וגאס
25.05.19 / 07:01
היא נולדה באוקראינה למשפחה שעסקה בתפירה ואמנות ובגיל 5 כבר אחזה מחט בידה וחיברה חלקים של שמלה. מאז שעלתה לארץ היא עובדת כתופרת בבתי אופנה וסלונים ברחבי הארץ, אולם עוד חולמת להקים עסק משלה. לאחרונה עיצבה לא פחות מתשע שמלות לנציגה הישראלית בתחרות "Mrs World", שנערכה בלאס ווגאס. כך, מרגריטה קאן מאשדוד, שעיצוב האופנה זורם בדם עורקיה, זכתה לראשונה בגיל 42 שיצירותיה יקבלו במה ראויה
בעוד רבים עטים בחיפושים אחר ייעודם בעולם ואחר העיסוק שיביא לתחושת הסיפוק והמשמעות בנפשם, עבור מרגריטה קאן (42) מאשדוד, נדמה כי החיים הם אלו שהובילו אותה לעבר מחוז חפצה, ואפילו מבלי שתבחין בכך כלל.
בצניעות ובפשטות שנראה כי מאפיינות אותה - היא נחבאת אל הכלים, אולם קשה יהיה להתכחש ולהתעלם מהדרך והמסלול המדויקים, אם יורשה לומר, בהם צעדה מאז שהגיחה לעולם ועד לנקודה הזמן הנוכחית.
היא נולדה בעיר ניקלייב שבאוקראינה, לאימא מורה למלאכה ומשפחה שעסקה בתפירה ואמנות, וכבר בגיל 5 אחזה מחט בידה וחיברה חלקים של שמלה. בילדותה למדה בבית ספר לציור ובהמשך אף סיימה תואר שני באמנות במגמת טקסטיל ובגיל 18 היא כבר הייתה למורה לאמנות בגני ילדים ובבתי ספר, ובנוסף ניהלה את מועדון הנוער של הסוכנות היהודית באוקראינה.
בגיל 25, עם עלייתה ארצה, במקביל ללימוד השפה העברית, החלה מרגריטה ללמוד תדמיתנות ועיצוב אופנה. מאז עיקר העיסוק שלה, בין אם בעבודה ובין אם בזמנה הפנוי, סובב סביב עולם עיצוב האופנה, התפירה והטקסטיל. עד כדי כך שאת הכסף שאחרים חוסכים עבור חופשות וטיסות לחו"ל היא מעדיפה לחסוך ולהקדיש לתשוקתה ואהבתה לבדים. היום היא תופרת באחד הסלונים המובילים בארץ.
לאחרונה עיצבה תשע שמלות לדוגמנית אירנה מלצר (39) - הנציגה הישראלית בתחרות "Mrs World" - תחרות יופי שנתית לנשים נשואות שנערכה בתחילת החודש בלאס ווגאס ובה השתתפו נציגות מ-36 מדינות. כך מרגריטה קאן, שעיצוב האופנה זורם בדם עורקיה, זכתה לראשונה בגיל 42 שיצירותיה יקבלו במה ראויה.
מרגריטה, ברכות על הרגע המיוחד.
זו הפעם הראשונה שאת מעצבת שמלות בהזמנה באישית?
"האמת, זו הפעם השנייה. יום אחד, צלם שאני מכירה המון שנים, ביקש ממני לעצב שמלה לטובת הפקה שהוא מצלם. אני זוכרת שזה ברח לי לגמרי מהראש ולאחר מספר שבועות הוא התקשר לבדוק האם השמלה מוכנה. הפכתי מיד את הבית בחיפושים אחר בדים והתחלתי לתפור בשוונג שתי שמלות."
ואיך מצאת את עצמך מעצבת שמלות לנציגה הישראלית בתחרות הבינלאומית?
"חברה טובה חיברה ביני לבין אירנה (הדוגמנית). היא סיפרה לי על התחרות והציעה שאעצב עבורה את השמלות. וזהו, עבדנו עליהן במשך מספר חודשים עד לרגע המיוחד."
באיזה שלב בחיים את מבינה שיש לך פשן לפאשן?
"גדלתי לתוך זה. כשהייתי ילדה לא היה לי בגד אחד קנוי בארון - אימא שלי תפרה לי את כל הבגדים, אפילו את התלבושת לבית הספר. וכשהתבגרתי והפכתי לנערה רציתי להרגיש כמו בחורה בוגרת, אז התחלתי ליצור בעצמי. בדיעבד אני יכולה לומר שזה היה מאוד מכוער, אני זוכרת את אימא שלי מפצירה בי שלא אצא עם זה מהבית. כמובן שלא הקשבתי לה."
אז איך זה בעצם קורה – כיצד נוצרת שמלה חדשה?
"את ההשראה הראשונית אני מקבלת מהבדים שיש לי בבית. במשך כמה ימים אני בוחנת שילובים והתאמות עד שזה מגיע - הרעיון מתגלגל לי במחשבה ובד"כ גם מונע ממני להירדם בלילה. מיד אני קמה מהמיטה ומתחילה לשרטט ולצייר את השמלה החדשה. משם מתחילה העבודה האמתית."
חשבת לפתח את זה באופן עצמאי ולהקים עסק?
"וואו כן. אני חולמת שיהיה לי עסק. עוד לפני שעליתי לארץ חלמתי לעצב תלבושות להצגות תיאטרון, זה נראה ונשמע לי מאוד מיוחד. היום החלום שלי לפתוח בית אופנה ולייצר קו אופנה חדש בסגנון לא קונבנציונאלי, כזה שיוצא מהקופסא - כמובן לא ברמה המסחרית. גם שמלות לתיאטרון, שמלות להפקות מיוחדות כריכה לספר או עיתון מיוחד וכד'."