קשר החיים: כך הצילה חמותו של חבר המועצה פרנקל את אימו של חבר המועצה עזרא שור
24.04.17 / 13:11
רחל אהרוני, חמותו של חבר מועצת העיר יהודה פרנקל, הצילה ברגע האחרון את אימו של חבר המועצה עזרא שור ממחנות המוות באושוויץ. את הסיפור המרגש סיפר היום ראש העיר, כשהוא חנוק מדמעות, בטקס שנערך לעובדי העירייה
עדויות מתוך תופת השואה מותירות מידי שנה המומים, נרגשים ובעיקר כואבים נוכח הזוועות שעבר העם היהודי. סיפורים קשים קורעי לב לצד סיפורי גבורה של רבים. לכולם משותף דבר אחד: הרצון לחיים.
מתוך אותה תופת אנו מצליחים לגלות את העוצמה של העם היהודי, את סיפורי הגבורה ואת הקשרים שנוצרו בין משפחות ובודדים במטרה לסייע ולהציל אחד את השני. הסיפורים ימשיכו וילוו אותנו גם ביום יום, שתמיד נזכור את המשך המורשת היהודית אותה הורישו הנרצחים והניצולים.
היום, בטקס יום השואה של עובדי העירייה, נחשף סיפור מרגש שלא הותיר עין אחת יבשה. במהלך נאומו של ראש העיר, ד״ר יחיאל לסרי, הוא חשף סיפור אישי וקשר בין שני חברי מועצת העיר- יהודה פרנקל ועזרא שור.
משפחותיהם היו בתופת השואה, והיום חשף ראש העיר שחמותו של יהודה פרנקל היא שהצילה את אמו של עזרא שור ברגע האחרון ממחנות המוות באושוויץ. ראש העיר התקשה לספר את הסיפור, דמעות עטפו את עיניו, קולות של התרגשות ותדהמה שררו באולם. ראש העיר ניסה להתגבר על ההתרגשותו והחל לאט לאט לספר את סיפור הגבורה של שני תושבי העיר, חברי מועצה שהמשותף לשניהם הוא קשר החיים המהווה קשר חזק יותר מקשר משפחתי.
סיפור הצלה מדהים
חייל'ה שור (לבית גבירץ מבודפשט), אימו של חבר המועצה עזרא שור היא ניצולת שואה. היא הייתה ברכבת האחרונה או הלפני האחרונה בדרך לאושוויץ. חייל'ה הייתה בתחנת הרכבת שהובילה לאושווייץ יחד עם כל אחיה ואחיותיה, אמה וסבתה.
רחל אהרוני (אמה של רבקה פרנקל אישתו של חבר המועצה יהודה פרנקל) הייתה ניצולת של קסטנר. הוציאו אותה עם ילדיה מהרכבת למשרדים. החייל של הגוסטאפו אמר לה שיש לה 4 ילדים והוא ספר רק שלושה. רחל, שהבינה את מה שקורה, לא התבלבלה ואמרה 'שכחתי את הילדה שלי בפנים'.
רחל רצה מהר לתחנת הרכבת ואת הילדה הראשונה שראתה היא פשוט לקחה. זאת הייתה חייל'ה. רחל אמרה לה שזה בסדר, אך חייל'ה לא רצתה ללכת, אמה אמרה לה זה בסדר תלכי וגם הסבתה, אך חייל'ה רצתה להשאר עם משפחתה. רחל אהרוני לקחה אותה והוציאה אותה החוצה, וכך היא ניצלה. היחידה שניצלה ממשפחתה.
בשנת 51' עלתה חייל'ה מבודפשט לארץ ישראל, התחתנה והקימה משפחה. מעל 100 צאצאים יש ברוך השם במשפחה שהקימה חייל'ה שור, וזה הניצחון שלה על הצורר הנאצי.