חממת הפוד־טק הראשונה בישראל שנפתחה באשדוד, מכוונת להיות ההייטק הבא


להאזנה לתוכן:

במסגרת החממה, המדען הראשי ושטראוס ישקיעו 80 מיליון שקל פיצוח טכנולוגיות מזון.

החממה תפעל במשך שמונה שנים ותקלוט בכל שנה שמונה חברות במימון של כחצי מיליון דולר לכל אחת

החממה מהווה ניסיון משמעותי ראשון לעודד צמיחה של חברות פוד־טק: ענף העוסק בשיפור טעם המזון, בפיתוח מזונות חדשים במטרה להתמודד עם המחסור העולמי במזון, ובייעול הייצור, השינוע והבקרה על פסי הייצור במטרה לצמצם את הפחת ולחסוך בהוצאות חברות המזון.

רק בשנה האחרונה גברו משמעותית ההשקעות העולמיות בענף זה.

ב־2014 -  26 מיזמים חדשים קמו בארה"ב בשנה זו, ואלה זוכים למימון מגופים פיננסיים גדולים רבים.

ב־2014 גייסו חברות פוד־טק בעולם כמיליארד דולר, עלייה של 272% לעומת 2013.

החממה - The Kitche"  היא עבורנו דרך לגלות טכנולוגיות חדשות ולהוסיף לנו רגל שתחבר אותנו לישראל", אומרת יו"ר שטראוס עופרה שטראוס את המניע להשקעה בחממה.

 אבי חסון, המדען הראשי במשרד הכלכלה, מאמין שבתוך 15 שנה תעשיית הפוד־טק בישראל תהיה מבוססת כמו תעשיית ההייטק. "אנחנו לא רוצים להחליף את התעשייה אלא ליצור עבורה את התשתית.

אנחנו רוצים לקחת על עצמנו חלק מהסיכון ולהשאיר לכם את ההצלחה".

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה