"מאבטחי בית המשפט היכו אותי ללא סיבה"
05.08.10 / 07:13
כך טוענת תושבת העיר אשדוד, שהתלוננה על כך במשטרה, לא לפני שהואשמה בעצמה שתקפה את אחד המאבטחים. האישה, שלטענתה הותקפה ללא כל סיבה מוצדקת, נזקקה לטיפול רפואי ונשלחה בעקבות האירוע לטיפול פסיכולוגי. במערכת בתי המשפט אומרים בתגובה שהנושא הועבר לבדיקת אגף לביקורת פנים. במשטרה מציינים ששתי התלונות נבדקות
האם מאבטחי בית משפט השלום באשדוד, השתמשו בכוח לא סביר נגד אישה וגרמו לה חבלות גופניות ונפשיות? על השאלה הזאת יצטרכו לענות חוקרי המשטרה שבודקים בימים האחרונים את תלונתה של סיביל (שם בדוי), תושבת אשדוד, שלטענתה מאז האירוע היא מתקשה לתפקד, סובלת מכאבים עזים ופחדים.
"ביום ראשון השבוע הייתי צריכה להגיע לבית המשפט כדי לחתום על פסק דין", מספרת סיביל. לדבריה, בשיחת טלפון שקיבלה מבית המשפט באשדוד, נאמר לה שבמידה ולא תחתום באופן בהול על פסק הדין, היא תיעצר לחמישה ימים.
"מיהרתי לבית המשפט ביום ראשון בצהרים. לא ידעתי שבית המשפט נסגר בשעה 12 והגעתי ממש מספר דקות אחרי שעת הסגירה", היא מספרת. לדברי סיביל, היא פונה לאחד המאבטחים בכניסה לבית המשפט ואומרת שעליה לחתום דחוף על פסק דין, אחרת היא תיעצר. "ביקשתי ממנו שיבדוק אם אני עדיין יכולה לחתום. אחרי כמה דקות הוא חזר, מסר לי את המסמכים בצורה מזלזלת ואמר בטון בוטה: 'תבואי בשעות הפעילות". לדברי סיביל, באותו הרגע, לאחר שלטענתה זכתה ביחס מזלזל, סיננה לעבר המאבטח: "איזה גועל נפש", הסתובבה והחלה לעזוב את המקום.
אז, לדבריה, החל המאבטח לצעוק לעברה שתעצור ושהיא מעוכבת על העלבת עובד ציבור. "ניסיתי לרוץ לכיוון האוטו של בעלי שחנה בסמוך. ניסיתי לצעוק לו שיבוא לעזרתי, אך הוא היה באוטו עם החלונות סגורים ולא שמע אותי בכלל". לדברי סיביל, המאבטח שצעק לעברה, הניח את רגלו לפניה, הכשיל אותה וגרם לה ליפול לרצפת רחבת הכניסה לבית המשפט.
"בעוד אני זרוקה על הרצפה, עומד מעלי המאבטח, מחזיק את הראש שלי צמוד למדרכה ומאבטחים אחרים שהגיעו לעזור לו החלו לתפוס את ידי לאחור בניסיון לאזוק אותי. ניסיתי להתנגד להם אך לא יכולתי לזוז. ממש תפסו אותי והצמידו לרצפה בכוח רב", מספרת סיביל בזעם.
לאחר שהיא שהמאבטחים מצליחים לאזוק את סיביל, היא טוענת שהם גררו אותה על הרצפה ולאחר מכן הכניסו אותה לבית המשפט. "שמו אותי באזור המסדרון, היכן שפעם היה מזנון בית המשפט. לאחר כמה דקות הם הביאו תיקי עזרה ראשונה כדי לטפל בפצעים שלי, אך לא הסכמתי שינקו את הפצעים, רציתי שהמשטרה תגיע ותראה את סימני המכות שקיבלתי".
לדברי סיביל, השוטר שמגיע למקום ורואה אותה חבולה וכואבת, מורה למאבטחים לשחרר ממני את האזיקים. המאבטחים מדווחים לשוטר שסיביל הפרה את הסדר הציבורי ותקפה את אחד מהם, לכן נאלצו שלושה מאבטחים כדי להשתלט עליה.
סיביל מעוכבת לחקירה בתחנת המשטרה, שם לדבריה, נדהמים לראות את מצבה שוטרי התחנה. היא נותנת את גירסתה לאירוע ומתלוננת בעצמה על כך שהיא הותקפה ע"י המאבטחים מחוץ לכותלי בית המשפט ללא כל סיבה.
היא משוחררת מהתחנה ומיד מתפנה עצמאית לבית החולים "ברזילי" באשקלון, שם מטפלים הרופאים בחבלות בראשה, בידה השמאלית וברגלה השמאלית. לאחר שהיא נחבשת, היא משוחררת לביתה. " למחרת האירוע לא יכולתי לתפקד ולא יכולתי לזוז. רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לטיפול אורטופדי וטיפול אצל פסיכולוג. מאז האירוע אני בטראומה קשה. איך המאבטחים יכולים לומר שאני תקפתי אותם? אני כזאת קטנה, הייתי תוקפת מאבטח? אני יודעת במקום מוצבות מצלמות אבטחה. אני רוצה לראות את האירוע. אני רוצה שבמשטרה יראו בדיוק שלא תקפתי איש".
אין מדובר באירוע ראשון שעיתון המגזין מדווח על הפעלת כוח לא סביר, לכאורה, של מאבטחי בית המשפט באשדוד. לפני כחמישה חודשים הביא כתב המגזין אשדוד – אוהד צויק, סיפור דומה. באותה העת טען חני בנאי (50) שהופעל נגדו כוח לא סביר ונגרמו לו חבלות רק בגלל שהעז להרים את קולו נגד מאבטח משמר בתי המשפט.
בכתבה צוטט בנאי אומר: "קיללתי? שישפטו אותי, צעקתי? שישפטו אותי, אבל למה הם הפעילו אלימות כל כך גדולה בלי שהנפתי אפילו אצבע?"
דוברת מרחב לכיש במשטרה, פקד מיטל גרף, מציינת בתגובה:
"למשטרה הגיע דיווח על תושבת העיר שמשתוללת בבית המשפט ושתקפה מאבטח. שוטר שהגיע למקום לקח את האישה לתחנת המשטרה, שם היא מסרה את עדותה והתלוננה נגד מאבטחי בית המשפט שהיכו אותה ללא סיבה. שתי התלונות נחקרות בימים אלה".
עו"ד איילת פילו, דוברת מערכת בתי המשפט:
" המקרה הועבר לבדיקה של האגף לביקורת פנים בהנהלת בתי המשפט".