המשטרה ממליצה על כתבי אישום בפרשת השוחד במשרד הבריאות
25.12.17 / 14:50
משטרת ישראל סיימה חקירה בעניינם של בכירים במשרד הבריאות בחשד לביצוע עבירות בתחום טוהר המידות ועבירות נוספות. במסגרת החקירה, נחקרו מספר רב של מעורבים, חלקם באזהרה, לרבות מנהלת מחלקה, מנהלת תחנת הסגר, מהנדסי וטכנאי מזון ואחרים. עם סיום החקירה, סבורה היחידה החוקרת כי נתגבשה תשתית ראייתית לכאורה נגד 7 עובדי משרד הבריאות בחשד לקבלת שוחד וכן נגד 5 יבואנים ויועצי מזון בעבירת מתן שוחד.
עם סיום החקירה סבורה היחידה החוקרת כי התגבשה תשתית ראייתית לכאורה כנגד רות שימברג מנהלת מחלקת היבוא בשירות מזון ארצי של משרד הבריאות, נגד ויקטוריה שמיט מנהלת תחנת הסגר באשדוד, ונגד בכירים נוספים במשרד ויבואנים של מוצרי מזון, כל אחד על פי חלקו לביסוס החשד למעורבות לכאורה בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, טיפול רשלני בתרופות ובחומר רעיל ועוד.
החקירה התנהלה בכוח משימה מיוחד בו שותפים היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) בלהב 433, פרקליטים מן המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה ורשות המיסים - יחידת יהלום.
על פי החשד, לאורך מספר שנים, קיבלו החשודים שוחד וטובות הנאה מיבואני מזון בסכום כולל של מאות אלפי שקלים. בתמורה סייעו להם בשחרור מהיר של מכולות מזון רגיש המגיעות דרך נמל אשדוד וזאת ללא שהסחורות נדגמו וניתן האישור הרפואי המתאים עבור שחרורן. השחרור המהיר חסך את כספי אחסנת המכולות והביא ליבואנים יתרון שיווקי לקהל הצרכנים על חשבונם של המתחרים בשוק.
כאמור, עם סיום החקירה, סבורה היחידה החוקרת כי נתגבשה תשתית ראייתית לכאורה נגד 7 עובדי משרד הבריאות בחשד לקבלת שוחד וכן נגד 5 יבואנים ויועצי מזון בעבירת מתן שוחד.
משטרת ישראל תמשיך למקד אכיפה כנגד תופעות המשפיעות באופן ישיר על האזרחים הנורמטיביים, מבלי שאלו יודעים שהם נפגעים. האמור, דורש הפעלת מערכי מודיעין וניהול חקירות משותפות עם רשויות אכיפה נוספות, לשם חשיפת מבצעי העבירה והעמדתם לדין.