מתרחב המאבק למען העלאת שכרם של מטפלים לאנשים עם מוגבלות
30.08.23 / 13:35
27 אלף אנשים עם מוגבלויות צפויים להישאר ללא מענה בספטמבר, לאחר שעוד ועוד מטפלים לאנשים עם מוגבלות פורשים על רקע שכרם העלוב. כאשר סייעות בחינוך המיוחד זכו לתוספת שכר והם לא...
בערים שונות כמו אשדוד ומודיעין כבר נערכו עצרות תחת הכותרת "שווים. לא פחות!" ומתוכננות נוספות.
מתרחב המאבק למען העלאת שכרם של מטפלים לאנשים עם מוגבלות
הבעיה: אף בר דעת לא ילך לעבוד בשכר מינימום של 30.61 שח לשעה בטיפול באנשים עם מוגבלויות, בהחלפת חיתולים, הזנה בפגים או התמודדות עם בוגרים בתפקודים נמוכים כאשר הוא יכול לקבל 8,000 ש''ח כסייע בגן או בית ספר.
סיקור וצילום באדיבות: מורן שמואלוף תקשורת הפקות
27,500 אנשים עם מוגבלויות (שירותי תעסוקה לכ12,000- בוגרים עם מוגבלות, מערך דיור ל18,000כ אנשים והארכות היום והמועדוניות בבתיה"ס ובגני הילדים לכ- 7,500 ילדים ונערים עם מוגבלות) צפויים להישאר ללא מענה בספטמבר הקרוב, עם פתיחת שנת הלימודים הקרובה, בה צפויה להתחיל שביתה הדרגתית של 35 ארגונים המפעילים מרכזים מענים ותעסוקה לאנשים עם מוגבלויות.
חרף הרפורמה שעברה לאחרונה להעלאת שכרן של סייעות לכ8000 ש''ח שכרם של המטפלים במערכות השירותים החברתיים נותר על כ30 ש"ח לשעה, דבר שהותיר את כל מסגרות הרווחה ללא כוח אדם.
עמיעד טאוב, המשנה לראש העיר מודיעין ומחזיק תיק השירותים החברתיים: "הדרישות שלנו לא צריכות להסתכם בהשוואה שגם אליה מתנגדים באוצר וברווחה אלא להוביל להגדלה של התקציבים, זה הבסיס לחברה שוויונית ומכילה. לכל המסגרות. לכל ילד ותושב מגיעה הזכות לממש את יכולותיו. לכל אחד יכולות ואזורי הצלחה אנחנו צריכים לאפשר לכל אחד לעוף הכי גבוה שהוא רוצה ויכול בקצב שלו.
אף בר דעת לא ילך לעבוד בשכר מינימום של 30.61 שח לשעה בטיפול באנשים עם מוגבלויות, בהחלפת חיתולים, הזנה בפגים או התמודדות עם בוגרים בתפקודים נמוכים כאשר הוא יכול לקבל 8,000 ש''ח כסייע בגן או בית ספר.
הדבר כבר מוביל כיום לקריסת כל מסגרות הרווחה, להעדר נכונות של עמותות להפעיל מסגרות של הארכת יום ומרכזים וזו רק ההתחלה.
כל הנורות האדומות של קריסת מערכות השירותים החברתיים מהבהבות באור אדום בוהק ומי שיישאר אדיש למצוקה של האוכלוסיות המוחלשות בחברה ייזכר לדראון עולם בתולדות המדינה. אנחנו חזקים, יש לנו שותפים חזקים ואנחנו נאבק כמה שצריך."
סיגל פרץ יהלומי, מנכ"לית אקים הכריזה יחד עם אורית אילון פרידמן, מנכ"לית איל"ן ודדי עטאס, מנכ"ל אלו"ט ואמרה:''כשלוש שנים נמשך משבר כוח האדם ובחודשים האחרונים המצב הגיע לכדי סכנה של ממש.האנשים במסגרות הדיור והתעסוקה נמצאים בסיכון בשל העדר צוותים''.
קלרה פלדמן, יו''ר עמותת שק''ל אמרה: ''לאנשים עם מוגבלויות אותם חלומות כמו לכולנו לממש את הפוטנציאל שלהם להשתלב. בחברה ובעיקר לחיות את החיים בצורה נורמטיבית בקהילה.על מנת לממש את הזכויות הבסיסיות האלה חייבים עובדים מיומנים ומסורים שעושים את עבודתם באהבה ובנאמנות, ללא שכר הוגן שמאפשר לקבל תמורה הוגנת לא יהיו עובדים וכל התקוה שהענקנו לאנשים תקרוס''.