התכנית הכלכלית של השר ברקת זוכה לתמיכה רחבה – רק שבאוצר אפילו לא טרחו להגיע לדיון


להאזנה לתוכן:

שר הכלכלה ניר ברקת הציג בוועדת הכלכלה את התוכנית שלו למגזר העסקי בזמן המלחמה. לפי התכנית, בזמן שהמועסקים לא עובדים המדינה תשתתף במימון של 70%, המעסיק ב-15% והעובד ב-15%. התכנית זכתה לתמיכה רחבה של הנוכחים, אלא שנציגי האוצר כלל לא טרחו להגיע לדיון, מה שמעיב על התכנית אם בכלל תתממש. השר: "היעד שלנו הוא שהעסקים ישרדו בזמן המלחמה ובמקביל לעודד את המשכיות העסקת העובדים"

שר הכלכלה ניר ברקת. קרדיט: צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ועדת הכלכלה בראשות ח"כ דוד ביטן (הליכוד) התכנסה היום (ד') לדיון בנושא תכנית הסיוע לעסקים של משרד הכלכלה בהשתתפות חה"כ ניר ברקת שר הכלכלה והתעשייה.

ח"כ ניר ברקת, שר הכלכלה, הציג את יעדי התוכנית הכלכלית שלו לסיוע לעסקים בזמן המלחמה. "אנחנו נאפשר לכל עסק להעסיק עובדים בחלקיות משרה" – הוא אמר. "בימים שהעובד לא עובד זה יתחלק לפי מפתח מימון של 70% מדינה, 15% מעביד ו-15% עובד".

לדבריו, המודל הזה יאפשר למעסיקים גמישות בהעסקה, המדינה תשיג וודאות למשק ושכרו של העובד לא יפגע באופן משמעותי. "השאיפה שלנו היא להעלות את מקדם הירידה במחזור, להגדיל את התמיכה בעובדים ולשפר את גובה המענק המקסימלי כלפי כל העסקים שנפגעו" – הוא אמר.

צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

בתוך כך קרא השר להרחיב את האזורים הגיאוגרפיים שזכאים לפיצויים. "מדינת ישראל חייבת להיות נדיבה לתושבים שלה שנפגעים" – הוא אמר בדיון. "המפתח לשגשוג כלכלי בעוטף הוא שהמדינה תהיה נדיבה בפיצויים שלה".

עוד הוסיף בשר ברקת: "לצד ההישג הצבאי על חמאס אנחנו צריכים לאמץ גם ניצחון כלכלי. העקרון הוא שעסק שנפגע קשה יקבל תמיכה יותר גדולה מהמדינה. כל שקל שנשקיע בעזרה לעסקים כדי לשרוד - יחזור בריבית דריבית לחברה הישראלית".

שר הכלכלה הוסיף והתייחס למסגרת התקציבית של התוכנית הכלכלית שהוא הציג: "אף אחד לא יודע מה המסגרת התקציבית של תוכנית כלכלית בזמן מלחמה כי היא תלויה בהתפתחויות בגזרה הביטחונית".

לדבריו, "מי שאומר שיש לו מסגרת תקציבית לתוכנית כזאת משקר. העקרון הוא שעסק שנפגע קשה יקבל תמיכה יותר גדולה מהמדינה. כל שקל שנשקיע בעזרה לעסקים כדי לשרוד - יחזור בריבית דריבית לחברה הישראלית".

צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

כאמור, נציגי משרד האוצר הוזמנו להשתתף בדיון, אך הודיעו יום קודם שלא יוכלו להגיע מאחר וחלק במילואים. יו"ר הוועדה הח"כ ביטן מתח על כך ביקורת, והוסיף: "אנחנו תומכים בתוכנית של שר הכלכלה ניר ברקת. התוכנית נותנת את המעטפת הכלכלית הנכונה לצרכים של המגזר העסקי ועדיין צריך לתת את הפתרונות הייחודים לכל מגזר בנפרד. העסקים לא מצפים להרוויח בזמן המלחמה – הם מצפים לשרוד".

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "יש משבר אמון בין המגזר העסקי לממשלה. יש צורך לשנות את סדרי העדיפויות התקציביים, קודם כל העברת כספים לעסקים שנפגעו ולתושבים שפונו מבתיהם. אסור לתת לעסקים להיסגר בזמן המלחמה, צריך לאפשר למעסיקים לשלם משכורת ולעובדים להתפרנס בכבוד. התוכנית צריכה להיות מבוססת על עקרונות כלכליים נכונים יחד עם חל"ת גמיש".

ח"כ נעמה לזימי (העבודה): "זאת חרפה של ממש, משרד האוצר בונה על החברה האזרחית ועד עכשיו לא עשה כמעט שום דבר לטובת הצלת המגזר העסקי. אני עכשיו מוכנה לחתום על התוכנית ששר הכלכלה הציג, אבל אל תמכרו לנו יש סינרגיה בין משרד הכלכלה למשרד האוצר. אתם עסוקים בכיפופי ידיים במקום לדאוג לכיס של הציבור".

רמי בז'ה, יו"ר פורום העצמאיים מבית ההסתדרות: "אם היה נוהל מוגדר מראש למצבי חירום לטובת המגזר העסקי לא היינו נמצאי בכאוס כלכלי כזה חמור עכשיו. המגזר העסקי הוא הראשון להתנדב לטובת הציבור, שר האוצר חייב להבין שהוא צריך להזרים כסף למגזר העסקי. לא צריך נוסחאות והתחשבנות, כמו שלוחמים צריכים נשק כדי להילחם, ככה עסקים צריכים כסף כדי לשרוד".

 
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('7567d97b-1495-42ce-b607-85fcf54f19e9','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,true,18157,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7567d97b-1495-42ce-b607-85fcf54f19e9','/dyncontent/2017/6/5/ddc064ee-648d-4ba4-ad6e-72da51a98ff7.jpg',1808,'אייטם לוח אשדוד נט 525*60',525,78,true,18157,'Image','');},15]]);})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה