לא עוצרים בירוק
02.12.14 / 14:50
מהי קיימות הלכה למעשה? מהו מיחזור ומדוע הוא חשוב כל כך? איך שומרים על משאבי הטבע – אוויר, מים, קרקע? מהם יחסי הגומלין בין האדם לטבע ולבעלי החיים בהקשר של קיימות? איזה כלים אנחנו צריכים כדי לשמור על סביבה טובה יותר? איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד-חבל יבנה ממשיכה להטמיע את ערכי הסביבה בקהילה. הפעם בקרב מתנ"סים.
עמירם סביון, מנהל מתנ"ס עם שלום ופנינה נח מנהלת מתנ"ס חרצית, בשיתוף צוות מחלקת החינוך וההסברה של איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד-חבל יבנה, החליטו השנה לצאת להרפתקה מיוחדת ולקיים השתלמות חווייתית, ראשונה מסוגה בעיר, לצוותי הצהרונים. "ההשתלמות המתוכננת, כוללת הרצאות, סיורים וסדנאות, והיא נבנתה כתהליך שיאפשר לצוותים להבין מהי קיימות הלכה למעשה ויאפשר לכל אחד מהם להתחבר לטבע ולסביבה" אומרת גב' מרב יגר – רכזת חינוך והסברה באיגוד.
המפגש הראשון התקיים השבוע, בחווה לחינוך חקלאי בעיר. גב' חדוה אליעד, מנהלת החווה, חשפה בפני המשתתפות את תהליכי החינוך לקיימות בחווה החקלאית ואף הוסיפה נופך מיוחד לנושא, הרלוונטי מאוד לשנה הנוכחית: קיימות ושנת שמיטה.
מה עוד מחכה למשתתפים בהמשך הדרך? למשתתפים ממתינים עשרה מפגשים ובהם נושאים מעניינים שאליהם ייחשפו החברים ובאמצעותם יוכלו ללמוד על היבטים שונים בנושאי קיימות, בצורה מעניינת וחווייתית, כדוגמת:
- פסולת
- התייעלות אנרגטית או טיפים "מדליקים"
- מים - חבל על כל טיפה
- נחל לכיש - סיור והכרות עם ביתם של שוכני הנחל.
ד"ר ענת רוזן, מנכ"ל איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד-חבל יבנה, וצוות החינוך - מרב יגר ואורי מורלי, ברכו על הפעילות והדגישו את העובדה כי מדובר בהשתלמות מאוד מגוונת המעשירה בידע מצד אחד אך גם מציידת את המשתתפים בכלים יומיומיים לאימוץ אורח חיים מקיים. "בסוף ההשתלמות צפויים המשתתפים להציג פרויקטים ותוצרים אישיים המבוססים על התהליך" אומרים המארגנים ומבטיחים כי יהיו אלה תוצרים שיעשירו את המחזורים הבאים.