הולכים על בטוח
10.06.14 / 10:27
האם מעבר החצייה הוא מקום בטוח להולכי רגל? האם הוא תחליף לעיניים רואות ולשכל ישר? האם הוא תמרור זהירות לנהגים ומה נדרש כל אחד מאיתנו לעשות קודם שחוצה הוא כביש? "הולכים על בטוח", תוכנית שמנוהלת ע"י המטה העירוני לבטיחות בדרכים, מנסה לעשות סדר בראש הילדים ולהבטיח כי כשחוצים כביש עושים זאת נכון ו ב ב ט ח ה!
במטה לבטיחות בדרכים סיכמו השבוע את סיומו של פרויקט "הולכים על בטוח", המלמד את ילדי אשדוד להתנהגות זהירה ובטוחה בדרכים. "ב'הולכים על בטוח' אנחנו מבקשים להעביר מסר חד משמעי, שבו הולכי הרגל לוקחים אחריות על החצייה ופוקחים שבע עיניים לפני שחוצים את הכביש" אומרת גב' אילנית אלימלך – מנהלת המטה לבטיחות בדרכים, ומדגישה: "אל תסמכו על הנהגים!"
זהו קו חדש בחינוך לבטיחות בדרכים ובשמירה על חיי אדם, משום שעד כה מעבר החצייה נתפס כמקום בטוח שבו אפשר לחצות את הכביש "בעיניים עצומות", ואילו כעת כל אחד נדרש "לפקוח עיניים" ולקחת אחריות על חייו. "לא אחת אנו רואים ילדים שחוצים במעבר חצייה, כשהם יורדים אל הכביש מבלי להסתכל, ומסכנים את חייהם" אומרים במטה ומזכירים כי הדברים בולטים כאשר ילדים מחוברים לפלאפון שלהם באוזניות ואפילו לא שומעים את המתרחש סביבם.
לסיכום הפרויקט יזמו במטה לבטיחות בדרכים מיזם אומנותי מעניין שהחל ב"יום המעשים הטובים" והגיעו כעת לסיומו. "במסגרת 'יום המעשים הטובים' בוצע ברובע ו', בפארק שסמוך לבית ספר שילה, מבצע אומנותי שבו נטלו חלק עשרה תלמידי ט'-י' ממקיף ח' והצייר יגאל שולמן" אומרת אלימלך ומציינת כי "לבקשתנו ועל פי תכנון המטה לבטיחות בדרכים, הצייר שולמן הכין סקיצה ובו מסר המכוון להולכי הרגל ודורש מהם לקחת אחריות על חציית הכביש, לפקוח את העיניים ולא לסמוך על הנהג".
העיקרון שהנחה את עבודת האמן היא האמירה לפיה מעבר החצייה איננו המקום הבטוח, אם ההתנהגות אינה נכונה. כלומר, על מנת שמעבר החצייה יהיה מקום בטוח לחציית הכביש, יש לנהוג בזהירות, להתבונן לצדדים ורק כשהכביש בטוח – חוצים!
"היוזמה נולדה לאור נתוני שנת 2013, בה נהרגו באשדוד 8 הולכי רגל, 6 מתוכם על מעבר חצייה!!" ואכן, אלה הם בהחלט נתונים מזעזעים שחייבו לעשות מעשה ולאחר ניתוח הנתונים וגיבוש רעיונות לשינוי בהתנהגות הולכי הרגל, נולד הפרויקט ואיתו המיזם הנ"ל.
בתמונות: המיזם האומנותי ותלמידים השותפים לביצוע הפרויקט