המועצה לצרכנות מקדמת הצעת חוק לקביעת מחיר מקסימלי לעמלת משיכה בכספומט
23.07.17 / 13:54
כשני שליש מהכספומטים הנם פרטיים, אשר גובים עמלות מופרזות ולא מפוקחות. בעקבות מחאת הכספומטים הפרטיים מקדמת המועצה, בשיתוף משרד הכלכלה, את הצעת החוק להגבלת העמלה
אחרי שמאות כספומטים שצמודים לסניפי בנקים כבר נסגרו ונעלמו, את החלל הזה ממלאות חברות מסחריות המחזיקות במכונות פרטיות והעמלות יכולות להגיע אפילו ל-9 שקלים עבור משיכה בודדת של 400 שקלים. אם אתם רוצים למשוך יותר תאלצו לשלם שוב את העמלה.
פרופסור ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי באוצר טוען כי: "הבנקים מקטינים את איכות השירות שהם מעניקים לציבור, וכתוצאה מכך נוצר חלל ריק שאליו נכנסים גורמים פרטיים. הם מנצלים את הסיטואציה שהבנקים יוצאים מהשוק ופשוט עושקים את הציבור".
על פי בדיקת המועצה לצרכנות, כשני שליש מהכספומטים הינם פרטיים, אשר גובים עמלות מופרזות ולא מפוקחות. בעקבות מחאת הכספומטים הפרטיים מקדמת המועצה לצרכנות, בשיתוף משרד הכלכלה, את הצעת החוק להגבלת העמלה ולקביעת מחיר מקסימלי לעמלת משיכה בכספומט.
מנכ"ל המועצה לצרכנות, ג'וש גולדשמיד טוען: " כשליש מהכספומטים ברחבי הארץ הינם בנקאיים ומרבית הכספומטים הינם פרטיים, אשר גובים עמלות מופרזות ולא מפוקחות.
הגשנו טיוטה להצעת חוק למשרד הכלכלה איך להפחית את העמלות במכונות הפרטיות. אנחנו מדברים בעצם על הצעת חוק בשיתוף משרד הכלכלה שיוביל את זה ולמעשה יקבע מחיר מקסימלי לעמלת משיכה בכספומט פרטי.
בשלב הראשון יטופל כל נושא הכספומטים הפרטיים במקומות ציבוריים ממשלתיים, כגון משרדי ממשלה ובתי חולים. ישנם מקומות ציבוריים רבים בהם הצרכנים הם לקוחות שבוים, הם צריכים למשוך כסף מכספומט פרטי והם נאלצים לשלם עמלה גבוהה.
באופן כללי, חשוב מאוד לטפל בתחום וגם לפזר את הכספומטים, כך שבעצם בכל רשות מקומית, בכל עיר, בכל יישוב יהיה מספר הגיוני של כספומטים שנותנים את השירות לצרכן במחיר סביר. מה סך העמלה המקסימלית שתיקבע, את זה אנחנו עדיין לא יודעים. אנחנו כן יודעים שהיום המחיר הוא מופרז, לא מפוקח ומגיע עד 8 ו- 9 שקלים למשיכה".