05.04.21 / 12:56
אחרי 15 שנה שנגד תושב העיר התנהלו הליכי הוצאה לפועל וסכום החוב שלו הגיע כבר ליותר מ-370 אלף ש"ח, החוב נסגר בתשלום חד פעמי נמוך מאוד - והחייב יצא לדרך חדשה בחייו
לפני כשנה הגיע אל משרד עורכי הדין רוקח ושות' לקוח מיואש, אשר נגדו מתנהל תיק הוצאה לפועל מזה 15 שנים. מדובר היה בחוב שצבר ריביות והצמדות, והפך למאיים, עד כדי כך שהחייב התייאש וחשש מלטפל בחוב, וכך דאג לשלם את צו התשלומים במסגרת איחוד תיקים, ולא ניסה כלל לנסות לסגור את התיק עצמו. הלקוח סירב לפנות להליכי פשיטת רגל, בשל העובדה שבבעלותו דירה, וכך נותר התיק פתוח מזה 15 שנים, עד שהגיע למשרדו של רוקח ושות'.
לאחר בדיקה ביצעו במשרד עורכי הדין, התברר התברר שרובו המוחלט של החוב, הנו כתוצאה מריביות. במשרד עורכי הדין הבינו מיד כי הליך משא ומתן אינטנסיבי, יכול לגרום לנושה להסכים להפחית את החוב אף מתחת לקרן תיק ההוצאה לפועל.
אחרי שנה של משא ומתן בין הצדדים, תוך שבמשרד רוקח ושות' מבהירים לנושה כי ככל שלא יגיע עמם להסכם, הלקוח יפנה להליך חדלות פירעון ו/או יותיר העניין כפי שהוא כיום, הנושה השתכנע, וחסך מעצמו ניהול הליך משפטי מייגע שספק מה היה עולה בגורלו.
במשרד רוקח ושות' מבהירים כי קיימים מספר דרכים העומדים לצד החייבים, שעשויים לסייע בהפחתת חוב וסגירת התיק:
ראשית, יש לבדוק אם התיק פעיל. ככל שהתיק אינו פעיל מעל 24 חודשים, יש סיכוי לסוגרו מבלי לשלם ולו אגורה שחוקה.
ככל שהתיק פעיל, יש לבחון מהו אורך חייו של תיק ההוצאה לפועל. ככל שתיק ההוצאה לפועל פתוח זמן רב יותר, כך גוברים הסיכויים משמעותית שייסגר בסכום נמוך יותר. לכן יש להביא עובדה זו בראש ובראשונה כאשר בודקים נתון זה, קל יותר לדעת מה הסכום אותו יש להציע לזוכה.
ככל שקיימים מספר תיקי הוצאה לפועל נוספים, ו/או מסמכים תומכים אחרים, אזי ניתן להשתמש בכך, ולצרף לזוכה את רשימת תיקיו של החייב, ע"מ להוכיח כי אין מדובר בחוב בודד, אלא מדובר באדם שהסתבך כלכלית, ומכאן שיש להיעתר להצעתו לסגירת התיק.
לדף העיסקי של משרד עורכי הדין רוקח ושות' באשדוד - כנסו כאן