איך נוכל להישמע בטוחים יותר כשאנחנו מדברים אנגלית?

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

זה לא פשוט לישראלי הממוצע לדבר באנגלית, שפה שאינה שפת האם הטבעית שלו. התוצאה היא ביטחון עצמי ירוד בעת ניסיון דיבור, שמביא לכך שהדיבור הופך למגומגם ושהטון אינו בטוח. במצב כזה צצות לפתע גם טעויות תחביריות ודקדוקיות שהיו נמנעות עם מעט יותר ביטחון עצמי, ומילים שללא ספק קיימות באוצר המילים של הדובר חומקות ממנו ומתפוגגות בזמן אמת. החדשות המעודדות הן שיש מספר כלים שיכולים לשפר בצורה משמעותית את האופן שבו משתמשים באנגלית בדיבור, ולעיתים גם בכתיבה.

לשמוע כמה שיותר אנגלית מדוברת

אנגלית היא השפה הלועזית שקיים הסיכוי הגדול ביותר שהאזרח הישראלי ייתקל בה. כדי לשפר את האנגלית המדוברת מומלץ להיחשף לכמה שיותר טקסטים. יש באינטרנט מגוון אינסופי של הרצאות ופודקאסטים באנגלית, בנושאים מעניינים – כל אדם יוכל למצוא נושא שמדבר אליו. כשבוחרים ספר קריאה מומלץ שהוא יהיה באנגלית, מה שיציע חוויית קריאה מלאה ומלמדת. מומלץ גם להתאמן תמיד על קולות ה"ניקוד" של השפה האנגלית, אותיות ה-A-U-E-I-O.

רבים שואלים לגבי מוזיקה, סרטי קולנוע וסדרות טלוויזיה. הדעות כאן אינן חד משמעיות. מצד אחד הטקסטים האלה זמינים ומאפשרים להיחשף לשפה בצורה ידידותית שיכולה להיות יעילה. מצד שני, הטקסטים במוצרים תרבותיים אלה הם לפעמים בעייתיים וכוללים שגיאות בסיסיות באנגלית או משלב נמוך במיוחד.

לדבר באיטיות

יש אנשים שחושבים שדיבור איטי באנגלית, כמו בכל שפה אחרת, יצביע על שליטה נמוכה יחסית בשפה. במציאות ההיפך הוא הנכון, כאשר רוב האנשים תופסים דיבור איטי כבטוח יותר וכשוטף יותר. הדיבור האיטי, בהמשך לכך, יהיה פשוט יותר לביצוע, מכיוון שיש יותר זמן לחשוב על המילים (אם כי רבים ימליצו לא לחשוב יותר מדי על המילים, אלא פשוט לדבר). אם משוחחים באנגלית עם אדם שדובר את השפה מילדות, ממש לא חייבים לנסות להדביק את הקצב שלו.

מדי פעם אפשר להקליט שיחות שמבצעים באנגלית. זה אמנם עלול להיות מביך לשמוע פגמים בשפה ובעיות בשטף הדיבור, אבל מנגד – יאפשר ללמוד על דברים שמצריכים שיפור: באילו מילים יש בעיות בהגיה? האם ניתן לנסות ולשפר את המבטא? וכן הלאה.

בית ספר לאנגלית

להתכונן היטב

המציאות מראה שפשוט יותר לדבר על נושא, אפילו באנגלית, כאשר מתחברים אליו ומכירים אותו. ההמלצה המועילה עבור המעוניינים לשפר את כישורי השפה שלהם תהיה בהקשר הזה לזהות מראש מהם הנושאים שרוצים להתמקד בהם, וללמוד אותם היטב: ככל שיודעים יותר על נושא מסוים, כך פשוט יותר להציג אותו בכל שפה אפשרית.

זו הסיבה שבגללה מומלץ במהלך שיחת החולין לנסות ולשוחח על נושאים כלליים וקלילים יותר שמחזיקים בידע ראוי לגביהם. ספורט, קולנוע, מזג אוויר ומוזיקה הם רעיונות מוצלחים, כי אלה נושאים שרוב האנשים אוהבים ויכולים לדבר עליהם בהנאה, או אפילו בתשוקה (עד מצב אפשרי שבו "לא זוכרים" שמדברים באנגלית). מנגד, רצוי לא להיכנס לתחומים שפחות מכירים או לנושאים מורכבים המאופיינים בשפה גבוהה ובטרמינולוגיה משלהם, כמו מדע או כלכלה.

כתבה זאת מובאת לכם על ידי ברלינגטון אינגליש – בית ספר ללימוד אנגלית באשדוד

$(function(){setImageBanner('0476eccc-ae88-4f42-8ccd-0efd0ed13f38','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,21781,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה